IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви цените на Model Y

Кросоувърът излиза в 3 нива на оборудване

Tesla обяви цените на Model Y

Американският производител на електромобили Tesla официално обяви цените на втория кросоувър в гамата си - Model Y, както и сроковете за неговото излизане на пазара. Той ще излезе в 3 нива на оборудване, като стартът на продажбите ще е през есента на 2020 г.

Най-ниското ниво на оборудване ще се казва "Standard Range", като то ще излезе едва през пролетта на 2021 г. Този вариант ще е със задно предаване, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и ще развива максимална скорост от 193 км/ч. Пробегът му ще е 370 км, а цената - 39 000 долара.

Tesla

В гамата на Modеl Y следва версията "Long Range", която ще излезе първа и ще струва 48 000 долара. Тя ще може да изминава до 480 км с едно зареждане, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди и ще развива максимална скорост от 210 км/ч.

Най-скъпата модификация ще се казва "Performance" и ще се продава за 61 000 доара. При нея пробегът е по-малък - 450 км, но пък ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,5 секунди, а максималната скорост ще бъде 240 км/ч.

Tesla

Model Y ще бъда първият електромобил на марката, произвеждан в новия завод в Берлин (Германия), чийто капацитет трябва да достигне 500 000 бройки на година. Едновременно с това той ще се произвежда и във фабриката във Фриймонт (Калифорния).

Срещу допълнително заплащане кросоувърът може да бъде оборудван със 7 места в салона. А още в базовото си ниво на оборудване моделът ще получи всички основни асистенти и система за безопасност, предлагани от Tesla.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какво мислене при мъск измислен герой от американската поп култура куха упаковка с
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    #2 ( преди 4 години )
    Starlink обаче е възможен заради SpaceX, а SpaceX е възможен, заради мисленето на Мъск. Като чува колко струва една ракета на НАСА и Роскосмос, той пита а колко струват суровините за една ракета на борсата. Джобни пари? Еми тогава да си направим ракета. И се ражда Falcon Heavy - най-мощната, създавана някога и единствената, способна на повторно приземяване. Коментари?
  • #5
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    В немската преса пише, че производството първо започва в Берлин, а след това в другите заводи. Причината е, че все още в Европа нямат мощности и стария континент предвид новите екологични изисквания ще бъде добър пазар за марката. Докато немските автомобилни компании за 2020 г. предвиждат съкращение на 50 000 души, то Тесла ще открие 8 000 нови работни места. Едните съкращават, а другите назначават. Познайте каква е истината без да четете АБ за рекордни продажби, печалби и др. немски простотии!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тая новина за цените в САЩ е от началото на годината
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Едновременно с това той ще се произвежда и във фабриката във Фриймонт (Калифорния).
  • #2
    12 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 10 години Тесла ще стане не само най голямата автомобилна компания ами и най голямата компания изобщо!Илон Мъск има гениален план чрез който ще осигури на практика неограничен капитал за разрастването на компанията. Това ще стане чрез компанията Starlink която ще достави супербърз сателитен интернет до всички точки на планетата. Само си представете за какви приходи става въпрос. Дори при месечна такса от само 1 долар при 7 милиарда население това прави 84 милиарда приход годишно.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ще се произвежда в Европа, а цените в $??? Нещо не го разбирам това? Дайте цени в евро! Или тези в $ ще са същите, но в евро. Пак ни клатят и то яко! Не от Тесла, а европейските политици, които ни доят до дупка с какви ли не глупости, данъци, такси и всичко каквото се сети човек.