IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Model Y не впечатли "Уолстрийт"

Акциите на Tesla паднаха с 5% след излизането на кросоувъра

Model Y не впечатли

Феновете на Tesla са във възторг след представянето на най-новия модел на марката - кросоувъра Model Y, но пазарът на акциите на "Уолстрийт" изобщо не се впечатли от това и дори реагира по противоположен начин - акциите на компанията паднаха с 5%.

Според борсови анализатори, излизането на Model Y не е станало събитие, което да предизвика положителни емоции. Основана причина за опасенията на експертите е, че сходството между Model 3 и Model Y е прекалено голямо и то ще доведе намаляване на продажбите на седана. Така ще бъде компенсирана печалбата, която Tesla би трябвало да реализира от пускането на новия модел на пазара.

Все пак се отчита, че идеята на компанията да пусне средноразмерен кросоувър е добра, тъй като в цял свят се отчита спад на продажбите на седаните именно заради SUV-моделите. Това привуждава дори марки като Ferrari да реагират и да предлагат кросоувъри.

0 от 500