IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вдига цените на най-мощните версии

Компанията се отказа от намерението да прехвърли всичките си продажби онлайн

Tesla вдига цените на най-мощните версии

Tesla обяви, че ще повиши средно с около 3% цената на най-мощните си версии електромобили, защото смята да поддържа повече магазини отколкото планираше. Увеличението в световен мащаб ще се отнася само за най-скъпите версии на Model 3, Model S и Model X. Потенциалните купувачи ще могат да правят поръчки по старите цени до 18 март, добави американският производител.

Решението идва, след като миналия месец Tesla обяви, че прехвърля всичките си продажби онлайн. Това щеше да помогне за намаляване на цените със средно около 6%, позволявайки на компанията да достигне цената от 35 000 долара за Model 3 по-рано от очакваното.

Спестяването на разходи от затварянето на магазини ще бъде обаче само около половината от очакваната сума, тъй като компанията ще се откаже едва от 50% от търговските си обекти. Производителят заяви, че няколко магазина, които са били затворени поради ниски продажби, ще бъдат отворени отново с по-малък персонал.

Tesla Model S

Миналата седмица Tesla обяви, че ще намали цената на някои версии на Model S и Model X с около 12 000 - 18 000 долара за пазарите в Северна Америка, Европа и Австралия. Причината за това е разширяване гамата на модификациите.

Model S има три версии - Standard range, Long Range и Performance. Tesla обяви, че в САЩ първата с пробег от 435 км ще струва 79 000 долара без отстъпките, в Европа ще се продава за 81 880 евро, а във Великобритания - за 72 000 паунда. Версията Long Range, която с едно зареждане може да измине 539 км, в САЩ ще струва 83 000 долара, в Европа - 86 880 евро, а във Великобритания - 76 000 паунда.

Tesla Model X

Model X има две версии - Long Range и Performance. В САЩ първата, чийто пробег е 475 км, ще струва 88 000 долара, докато в Европа тя се продава за 91 280 долара. Не е ясно обаче, дали компанията наистина ще намали цените на тези версии след съобщението, че вдига стойността на най-мощните.

Снимки: Tesla

0 от 500