IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще продава коли само в интернет

Новият търговски модел ще намали цените на колите средно с 6%

Tesla ще продава коли само в интернет

В следващите няколко месеца Tesla ще преобрази напълно търговския си модел и ще продава електромобилите си предимно онлайн. Това беше официално обявено от компанията, която планира тази промяна като част от мерките за намаляване на разходите и снижаване на цените на отделните модели, като се очаква те да поевтинеят средно с 6%. Така Tesla ще успее да предложи версия на Model 3 за 35 000 долара – толкова, за колкото рекламираше достъпния си електромобил при обявяването му.

Сега Tesla има около 120 „магазини за автомобили” в Щатите – основно в молове и търговски центрове, които обаче заемат много по-малка площ в сравнение с традиционните автомобилни дилърства, нямат сервизи и не предлагат допълнителни услуги като застраховки и финансиране на клиентите.

Досега Tesla води оспорвана битка с отделни щати и организациите на автомобилните дилъри заради собствените си магазини – практика, която противоречи на наложената от десетилетия търговия, а освен това в много щати е забранено автомобилният производител да има собствена търговска мрежа. Ако обаче новият онлайн модел на Tesla успее, това ще се окаже нов удар върху традиционните дилъри на коли, които са дългосрочно обвързани с автомобилните производители.

От Tesla обясниха, че в Щатите всеки може да си купи кола за 1 минута чрез смартфона си, а скоро това ще бъде възможно за целия свят.

0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "А да се каже, че вече е налична за покупка тази версия за 35 000 долара? От днес!!!" - Трудно, тоя сайт е тотален Тесла-хейт. Нокога няма да кажат, че пуснаха кодела за 35К, и че свалиха цените на горе-долу всички модели.