IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Polestar показа с какво ще се бори с Tesla

Електрическият фастбек 2 получи 400 коня и ще минава 500 км с едно зареждане

Polestar показа с какво ще се бори с Tesla

Брандът Polestar официално представи втория си модел - спортен фастбек на ток, който ще изминава 500 км с едно зареждане на батериите. Електромобилът е сочен като първият в света реален конкурент на Tesla Model 3.

Polestar 2 е оборудван с два електромотора със сумарна мощност 400 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Те се захранват от акумулаторна батерия с капацитет 78 кВт/ч. Електромобилът е изграден на платформата на Volvo - CMA, която е използвана за кросоувъра XC40 и за моделите Lynk & Co 01. 

Polestar 2

В оборудване на фастбека влизат мултимедийна система на Andorid с 11-инчов дисплей, която работи с по-голяма част от сервизите на Google, цифров приборен панел, пикселни светодиодни фарове и панорамен покрив.

Електромобилът разполага и с технология Phone-as-Key, която улеснява достъпа до него с помощна на смартфов. Виртуалният ключ може да се предава на роднини и приятели, а също така да се използва и за различни услуги - като например доставки на продукти в колата.

От компанията ще предложат на клиентите си допълнителен пакет Performance, при която управлението е подобрено с помощта на амортисьори Öhlins, спирачни механизми Brembo и уникални 20-цолови джанти. 

И ако първият модел на марката - хибридното купе Polestar 1, е продукт от премиум-сегмента с висока цена, то Polestar 2 ще е сравнително достъпен. Ориентировъчнта му цена е около 40 000 евро, като първоначално електромобилът ще може да се поръчва само онлайн.  През първата година обаче ще се продава само топ-версията - Polestar 2 Launch, която ще струва 59 000 евро.

Снимки: Polestar

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    поръчка на автомобил по интернет и без сервизно обслужване маркетилозите явно са няккави хипстъри пушещи весели цигарки
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    волво и сервизно обслужване в българия това е някакъв оксиморон
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Ключовата дума тук е ( преди 5 години )
    ще, ще , ще!!Докато при Тесла е - тук и сега!
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Пешев ( преди 5 години )
    Китайският "малък" производител Geely за миналата година има продадени 2 150 000 автомобила.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Цитат ( преди 5 години )
    "Виртуалният ключ може ........................., а също така да се използва и за различни услуги - като например доставки на продукти в колата." Хм, значи колата ша седи на място и ша доставят продукти в нея!?! Тва тарикатско !
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Бакалов ( преди 5 години )
    Polestar, Volvo и Lotus са собственост на Geely. Не е като да нямат пари, сравнително евтино производство и сервизи. Да, имат шанс срещу Тесла!
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Nemo ( преди 5 години )
    Не знам, всички се заканват на Тесла да я изместят от пазара, но фактите са точно в обратна посока. Показват зъби с някакъв концеп, и после безславно се проборат в дупката от коята са изпълзяли.