IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo вече страда от търговската война между САЩ и Китай

Шведската компания започна да съкращава разходите

Volvo вече страда от търговската война между САЩ и Китай

Напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай принуди компанията Volvo да направи сериозно промени в плановете си за 2019 г. Противопоставянето между двете страни води до допълнителни разходи за шведската марка и съответно за китайския холдинг Geely, който е неин собственик.

Според резултатите за 2018 г., Volvo е увеличил операционната си печалба с 0,9% спрямо показателите от 2017 г. Като цяло приходите на шведския производител са скочили с 21%, а продажбите на нови коли – с 12,4%. Това обаче се оказва недостатъчно за спокойно преминаване на кризата в отношенията между САЩ и Китай.

Volvo

Сега брандът е принуден да съкрати разходите си, за да компенсира загубата на печалба, която би трябвало да се запази на същите нива от миналата година. Според президента на Volvo – Хакан Самуелсон, ако САЩ въведе мита на автомобилите от Европа, това ще повлияе на приходите на компанията. Куриозното в случая е, че Volvo има заводи в Европа, Китай и САЩ, от които изнася автомобили. И въвеждането на нови такси и мита, ще е сериозен удар върху марката.

По информация на агенция Reuters, въпреки положителните резултати на Volvo за миналата година, акциите на компанията на борсите са спаднали от 6,7 на 5,6%, като тази тенденция може и да се запази. Засега във Volvo се справят с проблема, благодарение на големия китайски концерн Geely, който осигурява нужното финансиране и шведската марка успя да се включи сериозно в битката за клиенти в премиум-сегмента.

Снимки: Volvo

 

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Teufel ( преди 5 години )
    Пичове, само негативност и злоба чета, някой от вас карал ли е волво имам предвид сравнително ново волво? Качете се покарайте и тогава елате да напишете колко е китайско и колко е проблемно. Пишете като *** дето чуло от брат си че кебабчето било много вкусно.Мислете позитивно и някой ден може да ви се случи нещо хубаво.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ами китайска фирма, как да не страда?
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    През 2015 г. светът стана свидетел на скандал от невиждана величина - така нареченият Дизелгейт, който разтресе из основи автомобилната индустрия. Volkswagen, Nissan, Citroen, Hyundai и Volvo бяха сред имената в центъра на скандала, като разследванията показаха, че продуктите на всички излъчват емисии в пъти над позволеното от регулаторите.The Independent от 2015 г. разкри, че сред най-големите замърсители включват моделите на Volvo S40 D4, с емисии 14 пъти над разрешеното.
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Волво изтегли от пазара 49 500 коли заради технически проблем с въздушния филтър, съобщи говорител на компанията.Филтърът се задръства по-бързо, отколкото сме очаквали, което е лошо, заяви Мария Болин. Когато въздушният филтър е пълен, той загрява и в най-лошия случай може да се възпламени., подчерта тя.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Волво изтегля 360,000 aвтoмoбилa, зapaди нeизпpaвнocт в eлe
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Boлвo изтeгля oт пaзapa нa 360,000 aвтoмoбилa, зapaди нeизпpaвнocт в eлe
  • #6
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Волво изтегли 158 000 автомобила от пазара в целия свят заради възможен дефект в ръчната спирачка, съобщи АФП. Говорителят на производителя обяви, че 21 800 автомобила се намират в скандинавската държава, а останалите са на пазара в най-различни страни. Волво изтегли 65 000 коли по цял свят заради технически проблем със странична въздушна възглавница съобщи филиалът, цитиран от АФП.толкова по темата за прословутата американско китайска шведска тройка които преебават купувача
  • #5
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    първия безпилотен автимобил причинил смърт на човек е произведен от волвоВолво изтегля 59 000 свои автомобила от пазарите по света, предаде BBC. Става въпрос за серии от миналата и тази години. Причината е софтуерен проблем, който може да причини изключване на всички системи, докато колата е в движение. Волво изтегля 200 000 автомобили заради технически проблеми, предаде Fox. Говорител на компанията е съобщил, че е бил открита неизправност свързан с горивото и риск то да изтича в двигателя.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Превода на статията отново е покъртителен! Не акциите на компанията на борсата са спаднали, а маржът на печалбата е спаднал от 6,7 на 5,6 процента.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Volvo for life! ( преди 5 години )
    Всички нещастни.и се искат да се изкажат,че според тях Волво е китайска марка.Да ама не.Китайски собственик на шведска марка,шведски ноуХау.Свежите китайски пари направиха доста.Но Волво си е традиция и най-вече безопасност не постигната от никой друг и до сега!Нормално е за българите да плюват ама не разбирам защо.Volvo for life!