IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо е толкова трудно да се открадне Tesla

Автокрадец в Чехия бе заловен, след като се опитал да зареди задигнатия Model S

Крадец, отмъкнал Tesla Model S, бе заловен, малко след като се опита да зареди електромобила. Това стана в сервизен център на марката, при останал пробег от едва 5 километра. 

Според доклад от миналата година, опасността от кражба на автомобилите на Tesla е 90% по-ниска от тази при другите автомобили. Те са оборудвани с винаги включен GPS и свързаност, която ги прави лесни за проследяване. Те могат да бъдат отключвани или заключвани от смартфона.
 

Tesla крадец


От време на време медиите съобщават за истории, в които хора се опитват да откраднат Tesla, а опитът често завършва забавно. Тази история не е изключение. Последният опит е направен в Прага, Чехия. Според местното издание ElektrickeVozy, зарядът на акумулатора е намалял и крадецът не е знаел как да го зареди.

Той решава да спре в местния Tesla Servis Clinic, договорен партньор на марката, за да зареди. Служителите в сервиза, които са обслужвали колата, не успяват да разпознаят шофьора. Те решават да се свържат със собственика и да го попитат къде е колата му. Собственикът остава изненадан, че сервизния център е разбрал за кражбата и ги пита откъде знаят.

Служител от Tesla Servis Clinic отговаря: „Крадецът е толкова глупав, че дойде да зареди при нас“.

10 минути по-късно полицията арестува крадеца на място, а 20 по-късно собственикът отново притежава своята Tesla. Все още не е ясно как крадецът е успял да отмъкне автомобила, тъй като срещу това има защити.


Tesla крадец


Според предишни сведения почти всички откраднати Tesla в САЩ са открити – 112 от общо 115. В Европа бройката на откритите автомобили е по-малка, което свидетелства за по-високата интелигентност на джамбазите.

В резултат на тези кражби, Tesla въведе подобрена криптография за дистанционното проследяване на автомобила и функцията PIN to Drive, която позволява движение само при въвеждането на код. Фирмата съветва собствениците да държат дистанционното в блокиращ сигналите калъф, когато не го използват. И дори някой да пробие кода ви, ще можете да проследите автомобила с приложението на Tesla.
 

Снимки: ElektrickeVozy

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 4 години )
    Защото не можеш са минеш и 100 км преди да де наложи да висиш дазареждаш...
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Хакер ( преди 4 години )
    Този авто крадец явно хич го няма по таблетите :)
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    баце да знаеш че след хубав секс човек огладнява а след кофти секс ожаднява
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    napalmoff ( преди 4 години )
    Служител от Tesla Servis Clinic отговаря: Крадецът е толкова глупав, че дойде да зареди при нас.Малко нонсенс се получаваЩом толкова глупав крадец е успял да я открадне, ако беше с една идея по-умен какво щеше да стане
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до номер 2 ( преди 4 години )
    ''отиваш на първа среща с момиче ако се харесате следва секс_вечеря_кино" - не знам как ти се занимава с вечеря и кино след секс. Аз направо паля и си отварям 1 биричка.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Не знам колко е достоверна статията, но ме впечатли това: "20 мин по-късно собственикът отново притежава своята Tesla"Това в БГ няма как да стане. Ще има да те разиграват като ***...
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 4 години )
    Не е до реклама а до вкус. Сигурен съм че много жени по света не те харесват, а за жена си ти си най-хубавия. И за нея сигурно много мъже казват същото а ти си я харесваш.
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за съжаление е така покупката на автомобил е химичен процес като при хоратаотиваш на първа среща с момичеако се харесате следва секс_вечеря_кино или само вечеряте
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Веселин ( преди 4 години )
    Най-благоразположен бях към Тесла. Тествах я и....просто не ми е приятна !Явно рекламата, като тези статии я държи, защото и децата и жена ми не я харесаха.