IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви 6 премиери до края на 2022 година

Кампанията включва нова GT86, която ще получи турбомотор с 259 коня

Плановете на Toyota за премиерите на нови или обновени модели за следващите 2 години бяха разкрити в instagram. Благодарение на изтичането на вътрешно-фирмен документ с името „Пътна карта“, може да се разбере какви са най-близките намерения на компанията.

Първо на пазара ще се появи ново поколение на минивана Sienna, което ще получи хибридна версия. То ще излезе още през пролетта заедно с напълно нов кросоувър, за който не се съобщават подробности.

Toyota планове

През лятото на 2021 г. трябва да видим приемникът на GT86. Това ще бъде спортно купе с името GR86, чиято разработка отново се осъществява с помощта на Subaru. Моделът ще запази задното предаване на предшественика си, но ще получи бензинов турбомотор с мощност 259 к.с.

След него трябва да излезе още един нов кросоувър, а за последното тримесечие на годината е планирана премиерата на обновената Tundra. Това е третият фейслифт на модела, като най-вероятно пикапът ще остане без сегашния 5,7-литров атмосферен V8. Той ще бъде заменен от V6 с две турбини и хибридна технология.

През 2022 г. трябва да бъдат готови обновените всъдеходи Sequoia и 4Runner. Планираната за същата година премиера на новата Toyota Land Criuser обаче се отлага поне за година.

Снимки: Instagram

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Всичко знаещия ( преди 3 години )
    евала на Тойотките , отнесоха всички немски бангии , доказаха се на пазара и се налагат все повече , според мен до няколко години ще гръмнат с електрички и пак няма да има алтернатива на пазара както в началото с Хибрида :) ПС: За коментарите по долу личи си, че си ядете ноктите докато пишете с малките си дебели пръстчета :)
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    VAG са най големите ***!!!!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Само 6! VAG ГИ ОТНЕСОХА!
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Това, което си написал се отнася 100% за немските автомобилни марки! Не вярвам да си чак толкова глупав, за да го напишеш тук. Вероятно си объркал статията.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Calm driver ( преди 4 години )
    До #1 Вероятно си някое BMW фенче с *** на 25 години, която страшно върви
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Мазда ( преди 4 години )
    До #1Ъхъъм, гледам и у нас хич не се карат щото нали... Зле си човече, много зле...