IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Toyota Land Cruiser остава без V8

Всъдеходът получава два V6 турбомотора, единият ще е хибрид

И Toyota Land Cruiser остава без V8

От известно време се твърди, че следващата Toyota Land Cruiser ще остане без V8 двигатели, като сега тези твърдения бяха потвърдени от японското издание Best Cars който се позовава на свои източници в ръководството на компанията. Според тях, всъдеходът ще получи редица нови технологии, но ще запази и изключителните си оф-роуд способности.

В момента Lans Cruiser се предлага с бензинов V8 в САЩ и на още няколко пазари, а също така и с дизелов V8 в редица държави. Тези агрегати обаче ще отпаднат при смяната на поколенията, като тяхното място ще заемат два V6 турбомотора от Lexus.

Първият е 3,4-литров V6 с 416 к.с., поставян сега на Lexus LS, като той ще бъде част от хибридна система. Колкото и да е странно, в Toyota не смятат да използат хибридния агрегат с 3,5-литровия V6, поставят на Lexus LS 500h. Вторият двигател е турбодизелов V6, който ще се предлага само на някои пазари. Всички варианти ще бъдат с автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Следващият Land Cruiser ще получи индекс 300, като ще е малко по-къс от сегашна серия 200, но ще има същата широчина. Височината на всъдехода ще варира според пазара, на който се предлага. Очака се, новият модел да бъде представен през юли или август 2020 г., а продажбите му ще стартират догодина. А през 2022 г. ще излезе и следващата генерация на Lexus LX, който ще получи същата платформа и същите задвижващи агрегати.

Снимка: Facebook

0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-добрата машина в своя клас. Реално погледнато сама със себе си се конкypира вече след, като отпаднаха другите 2 японеца Паджеро и Патрол, което е жалко според мен. Всички останали машини, са доста далече от качествата на Land Cruiser. Г-класата е прекалено скъпа и грозна, за да се мери с японеца. Като офроуд качества беше на едно ниво, но и това свърши, когато я натъпкаха с електроника и вдигнаха много теглото. В момента положението е Land Cruiser и всички останали(останалите обаче ги няма).
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Владо ( преди 4 години )
    Не знам защо хейтиш.Това е автомобил, който се е доказал и определено само две-три марки в момента могат да представят нещо подобно.Митсубиши и Нисан за съжаление не подновяват производството на Паджеро и Патрол.Остават Г-класата, Дифендър и евентуално някой американец.Друго на рама няма.