IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри плановете си за следващите 2 години

Компанията готви сериозно обновяване на моделната си гама

Toyota разкри плановете си за следващите 2 години

Плановете на японския производител Toyota и дъщерната му компания Lexus за следващите 2 години са били разкрити на вътрешнофирмена презентация, съобщава изданието Motor1, като се позова на свой източник, присъствал на събитието. Те предвиждат сериозно обновяване на моделната гама, което стартира още през тази година и ще засегне пазарите в Япония, Северна Америка и Европа.

Най-близката новина, подготвяна от Toyota, е премиера на фейслифт на седана Camry, който ще се появи през септември.  Смяната на поколенията на популярния модел е предвидена за 2023 г. Също през есента на 2021 г. ще излезе и новият кросоувър Venza.

За 2021 г. е насрочена появата на ново поколение на купето Toyota GT86, което се произвежда заедно със Subaru BRZ. Неговата премиера ще е през юли. Два месеца след това ще бъде представена крос-версия на Corolla, която ще се произвежда в новия завод на Toyota и Mazda в Алабама. 

Toyota Land Cruiser

За догодина е предвидено и обновяване на кросоувъра RAV4, както и появата на ново поколение на големия пикап Tundra, който ще премине на нова платформа - TNGA-F. Що се касае до легендарния Land Cruiser, през 2021 г. ще бъде представена нова версия на всъдехода, която ще е с по-малко опции и съответно на по-ниска цена. Това означава, че смяната на поколенията най-вероятно ще е през 2022 г.

На свой ред, през 2021 г. компанията Lexus ще обнови седаните LS и ES, а семейството GS окончателно ще бъде пенсионирано. Предстои и смяна на поколения на кросоувъра  NX, който ще получи нови и съвременни двигатели, нова аудиосистема и авангарден дизайн. Освен това, Lexus разработва и нов  V8 двигател.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 А ВАГ кога електрически коли и хибриди? Кога? Знаем, че произвеждат, но никой не ги купува! Що така? Явно нищо не става от тях. То не, че от другите им талиги става нещо. Редакторите на АБ си носят 5 литрова туба с масло в багажника да доливат.
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    При Тойота ме кефи това, че каквото кажат и го правят. При тях няма "ще, ще, ще..." Например миналата година казаха, че ще направят завод с Мазда, а вече са го направили и никой не е разбрал. Ако бяха спонсорите на сайта щяха поне 10 статии да пусна още преди да са се договорили за завода и преди да са почнали да го строят.