IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще помага на Toyota за два седана

Новите Crown и Mark X ще бъдат съвместна разработка на японските компании

Mazda ще помага на Toyota за два седана

Японският производител Toyota ще получи подкрепата на Mazda при разработката на следващите поколение на седаните Crown и Mark X, съобщават медиите в страната. По предварителни данни, двата автомобила ще бъдат създадени на напълно нова платформа, която ще се използва както от Toyota, така и от Mazda.

Засега липсват подробности за бъдещите седани, както и сроковете, в които те трябва да бъдат готови и да се появяват на пазара. Двата японски производителя са на мнение, че новите Crown и Mark X ще се радват на достатъчно търсене, както това се случи и с техните предшественици.

Toyota Mark X

Освен върху разработката на напълно нова платформа, Toyota и Mazda ще обединят усилия и за направата на нов силов агрегат. За него се знае, че ще бъде еликтрифициран, за да може да покрие екологичните стандарти.

Проектът засега е на начален етап, тъй като последната генерация на Crown се появи през 2018 г. Досега моделът сменяше поколенията си на 6 години, което означава, че новият седан трябва да бъде готов през 2024 г. На свой ред, производството на последното поколение на Mark X приключи през 2019 г., като от Toyota не са обявили, че той ще получи наследник.

Снимки: Toyota

 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пореден производител ще прави коли на Тойота. Все пак е добре, че Тойота моли другите да и правят колите, като не могат да правят, по добре друг да им направи, вместо да правят експерименти и да предлагат ментета.
  • #1
    23 rate up comment 5 rate down comment
    2ка ( преди 4 години )
    Мазда ако е саката и Тойота куца,значи съпоставимите по цена европейски марки са разлагащи се вонящи трупове!