IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обновява най-големия си мотор

Компанията регистрира търговската марка I-Force Max

Toyota обновява най-големия си мотор

Японският производител Toyota регистрира търговската марка I-Force Max, което означава, че най-големият двигател на бранда – V8, ще претърпи значителна модернизация. Моторът беше представен преди 20 години, като дебютира първото поколение на пикапа Tundra за американския пазар.

През годините големият пикап се предлагаше с много различни варианти на агрегата, като най-мощният беше с 4,7-литровият  I-Force V8. Той се поставяше на всъдехода Sequoia, който е изграден на базата на Tundra. През 2007 г. обемът на двигателя беше увеличен до 5,7 литра, като мощността му нарасна да 381 к.с. и 544 Нм.

Toyota Tundra

Благодарение на двигателите I-Force, моделът Tundra се утвърди като един от най-надеждните на пазара, като някои от екземплярите на модела могат да се похвалят с пробег от над 1,6 млн. км (повече от милион мили). Тези пикапи бяха оборудвани именно с мотора I-Force V8.

Компанията на няколко пъти обнови Tundra и Sequoia, но двигателят така и не беше променен, което го прави един от най-дълголетните мотори, предлагани на пазар Затова и сега в Toyota готвят негова модернизирана версия с добавка Max към името си, като този търговски знак ще се използва и за модели на бранда. Очакванията са, че новият двигател ще дебютира със следващото поколение на Tundra, което трябва да излезе през 2020 или 2021 г.

Снимки: Toyota

0 от 500