IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz обяви отказ от още един мотор

1,5-литровият дизел отпада от гамата на марката

Mercedes-Benz обяви отказ от още един мотор

Германският автомобилет гигант Mercedes-Benz готви обновяване на моделната си гама, като целта е ясна – спеставяне на средства и покриване на новите екологични стандарти. Това ще доведе и до промени сред двигателите, които марката предлага. Някои от тях ще отпаднат, а други ще бъдат модернизирани.

От компанията обявиха една от „жертвите“ на готвените промени. Дизеловият 1,5-литров мотор, известен като 180d, повече няма да се поставя на модели на Mercedes-Benz. Досега той се използваше за A-Class, B-Class, както и за една от версиите на CLA. Двигателят развива 116 к.с. и работи в комбинация с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична скоростна кутия.

Мястото на този двигател ще заеме 2,0-литровия дизел, който се предлага със 150 или 190 к.с., и сега се поставя на някои модели на марката. Той се комбинира само с 8-степенна автоматична трансмисия, като ще бъде леко подобрен. Мощността му се запазва, но въртящият момент се увеличава с 20 Нм и ще достигне 280 Нм.

Освен това, Mercedes-Benz се отказва и от 1,5-литровия дизел с 95 к.с., който се поставя на A-Class. Производството на този двигател ще бъде спряно, тъй като той не покрива стандарта Euro 6D, а модернизираното му, за да отговаря на екологичните норми, е прекалено скъпо.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тя ексклузивността на марката е сведена до ексклузивността на Орифлейм каталог с оглед на хората, които ги купиват и колите които имат в момента.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Въпросният двигател е на Рено-Нисан, който алианса модернизира дотолкова, че в текущата му версия емитира под 100 гр/км емисии. По-екологичен дизел в гамата им няма, да не говорим че е и много надежден. Интересно Мерцедес какви норми ще покрият с 2.0 л двигател ;). Като цяло последните идеи на Мерцедес са доста спорни предвид спирането на платформата за Г и С класа (?!?), които добавят екслузивност на марката пред другите два германски конглокента ...