IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото BMW iX3 вече не е тайна

Производството на кросоувъра ще стартира до края на годината

Електрическото BMW iX3 вече не е тайна

Снимки на електрическата версия на кросоувъра BMW X3 бяха публикувани в няколко интернет. На тях електромобилът, който ще носи имено iX3 е без никакъв камуфлаж. Един от фотосите е предоставен от официално представителство на BMW, така че можем да разберем как ще изглежда серийната версия на модела.

Изненади във външния вид няма, като електромобилът на практика повтаря екстериора на новото поколение на BMW X3 с класически двигател с вътрешно горене. Голямата разлика е в декоративната планка в син цвят, която заема мястото на двигателя с вътрешно горене. Освен това, на каросерията е поставена емблема, която показва, че това е електрическа версия.

BMW iX3

Главните технически характеристики на iX3 вече са известни, но само за варианта със задно предаване. Той ще получи електромотор с 210 киловата (286 к.с.), който с едно зареждане на батерията (нейният капацитет е 74 кВт/ч) ще постига пробег от 440 км.

Бъдещият iX3 ще стане първото BMW с електрическа система eDrive от пето поколение, както и първият модел на марката, достъпен с всякакви варианти на задвижващи агрегати – бензинови, дизелови, електрически и хибридни, които се зареждат от електропреносната мрежа. Производството му ще бъде съсредоточено в завода на Brilliance Automotive, като първите доставки до крайни клиенти ще станат факт в началото на 2021 г.

BMW iX3
Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тия верно им е по-лесно да изтрият критиките, отколкото да си оправят грешките!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Петърчоооо, защо триеш коментари за себе си? Пускам го пак: Тази статия се явява нещо като връх в кариерата на Петърчо. Две грешки в първите две изречения. Нататък става още по-интересно: "декоративната планка в син цвят, която заема мястото на двигателя с вътрешно горене" и "няколко интернет".
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Даскала ( преди 4 години )
    Ами той не е виновен, да ти кажа. Гадната система иска да бълва неграмотници, които лесно се водят за носа. Даскалите и директорите си треперят за квотите и пускат да минават такива, дето пишат "Кой сме ние?", "батерий" и прочее. И като пиша на МОН какъв материал се бълва от училищата, тия ме пускат по пързалката: Ние като експерти сме притеснени за състоянието на езика, обаче грамотността била лична отговорност на всеки... Тва страшната порнография. Няма кой да им свие сармите...
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    bg ( преди 4 години )
    Демек ще се поизвежда в Китай...
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    xaxaxaxa ( преди 4 години )
    Абе за какво е таа радиаторна решетка, нали няма какво да се охлажда:))) Я да си върнете и ауспуха кви са тия електрически коли :)
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Интересно за какво ли са му ноздри на електрическото БМВ. Мисля че д-р Енчев може да почерпи вдъхновение за клиентките си от последните им модели ;)))