IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW си смени емблемата

Новото лого запазва формата си, но се отличава по шрифта и външия кръг

BMW си смени емблемата

Досегашното лого на BMW с използваше от 1997 г.и според ръководството на баварския производител, вече е остаряло, така че се стигна до неговата смяна. Новата емблема има за цел да привлече младежката аудитория, която живее в „цифров свят“, като едновременно с това трябва да помогне на лоялните клиенти да „преоткрият бранда“.

Новото лого дебютира при концептуалния модел Concept i4, показан във вторник. То запазва кръглата си форма, но се отличава по шрифта на буквите, както и по външната част. Досега тя беше цветна, но вече е напълно прозрачна, като ще може да отговаря и на съответния цвят на каросерията на дадения автомобил. Освен това, емблемата изглежда по-плоска и така напомня за знака на BMW от 1963 г.

BMW лого

Самият Concept i4 трябва да покаже бъдещият седан на ток на BMW, чието излизане на пазара предстои. Електромобилът ще получи агрегат с мощност 530 к.с. и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Обявеният пробег с едно зареждане на батериите ще е около 600 км по цикъла WLTP.

Сред особеностите на прототипа, показан от баварците, е специален звук, разработен от BMW съвместно с холивусккия композитор  Ханс Цимер, който е автор на музиката във филми като „Пърл Харбър“, „Карибски пирати“, „Мадагаскар“, „Черният рицар“ и др.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Баварец ( преди 4 години )
    Басииимуууу и радикалната промяна в дизайна, направо тичам да си вземам няколко Бавареца, не един, с новата умопомрачително различна емблема, новаторска във всяко едно отношение и няма нищо, ама никак общо със старата и всички накуп преди нея П.С. само можем да предполагаме колко дизайнера и колко хиляди човекочаса са инвестирани в този незабележим щрих, който честно казано 99.9%от хората изобщо не забелязаха, и още колко ще добави към цената на иначе евтините им продукти
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Рапп Моторен Верке ( преди 4 години )
    Значи БМВ е марка на крадци и убиици.Нищо ново целият германски народ е такъв.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Дрънкаш пълни глупости! Да така се казва фамилията и богатството им е придобито от арестуваните евреи и принудителен труд на затворниците, но черното няма нищо общо с това. Винаги в емблемата им е имало черно, но сега са го премахнали по незнайни причини, но не и заради SS.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Димитров ( преди 4 години )
    Изглежда като капачка от минерална вода.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до 2 ( преди 4 години )
    Е погледни картинката в статията де.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    ostavime ( преди 4 години )
    И как би се виждало това на бял автомобил? Никак. Докато на черен фон, буквите винаги се виждат. Не ми се струва удачно.
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    моето мнение е малко различно...собственикът на BMW, семейство Quandt е известно с нацисткото си минало...а черният цвят е символ на SS...мисля че тази смяна е опит да се разграничат от мрачното си минало...