IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Арт-художник и BMW направиха 4 уникални М2

Лимитираната серия на спортното купе излиза на пазара през лятото

Арт-художник и BMW направиха 4 уникални М2

Известният графити-художник Futura 2000 (той е и Леонард Хилтън МакГур) помогна на BMW да създаде 4 уникални версии на купето M2 Competition. Три от тях са боядисани на ръка M2 by Futura 2000, а четвъртото е част от лимитираната серия на спортната кола, която ще се появи през лятото. 

Едно от BMW M2 by Futura 2000 ще отпразнува своя международен дебют на арт-изложбата Frieze Los Angeles, която ще се проведе в Paramount Pictures Studios в Холивуд през този уикенд. Художникът е работил не само върху екстериора, но и върху интериора на спортната кола.

BMW M2 by Futura 2000

Главното отличие на автомобилите са украсените на ръка предна и задна брони, праговете, както и 19-цоловите джанти. Декорът на приборния панел и на централната консола са разработени лично от Futura 2000. Обвивката на седалките е направена от двуцветна кожа Dakota (съчетание от черно и слонова кост) с контрастна светло-синя ивица.

Всяка от спортните купета е получило пореден номер, поставен върху праговете на вратите заедно с подпис на самия художник Futura. Ако се съди по това, BMW ще произведе и пусне на пазара 500 бройки от лимитираната серия.

BMW M2 by Futura 2000

Под капака на BMW M2 Competition е поставен туин-турбо двигател с 6 цилиндъра S55 от моделите M3/M4. Моторът развива мощност от 410 к.с. и 550 Нм, като може да се съчетае както с 6-степенна механична, така и с предлаганата като опция 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,2 секунди при автоматика (4,3 секунди с ръчни скорости), като максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. При добавяне на предлагания допълнително спортен пакет M Driver´s Package ограничителят се премества на 280 км/ч.

Още снимки - вижте в галерията:


Снимки: BMW

 

0 от 500