IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 Competion срещу Alfa Romeo 4C на дъжд

Има ли шансове италианското купе срещу баварския снаряд? (ВИДЕО)

BMW M2 Competion срещу Alfa Romeo 4C на дъжд

Доста любопитно сравнение направиха британски блогъри, които в своя канал в YouTube показаха съревнование между два на пръв поглед неравностойни като характеристики автомобила - BMW M2 Competition и Alfa Romeo 4C. За да се изравнят донякъде възможностите им, двете машини се състезаваха на мокра писта.

На пръв поглед Alfa-та изглежда обречена, тъй като тя разполага с 243 к.с., докато баварското купе има 411. Тя обаче печели по други параметри - като теглото, например. Теглото на 4C е само 895 кг., докато M2 тежи 1662 кг. Затова и ускорението от 0 до 100 км/ч при двата автомобила е еднакво - 4,4 секунди!

Сериозно влияние върху представянето на машините оказват и техните шофьори, като при първия опит този на BMW-то допуска грешка на старта. При третия същото прави и шофьорът на италианската кола. Едва при четвъртата надпревара се вижда ясно, че автомобилите имат почти изравнени възможности.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #20
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Чак пък евтини и грозни. Не говорим за Пасат или Шкода...
  • #19
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Само шепа фенове на алфа са тези, които знаят алфа като спортна марка. За другите хора това са евтини и грозни коли с предно.
  • #18
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Rs6 никога не е завивала. Затова казах м-ки и амг-та и не Ауди. Дали колите им са първа или втора употреба няма значение - важното е че се купуват, а пък алфа никой не я купува. Джулия е изключение което много ме радва но една птичка пролет на прави. Фиат експлоатираха марката алфа 30 години подавайки *** докато хората забравиха че е спортна марка и сега наново ще трябва да и градя имидж.
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    АМи аз ги познавам тея с Кайеите, S-класите, A8-ците втора ръка. Моето мнение, че ги купуват, защото имат социална стойност - за пред хората, дет се вика. Нито са надеждни, особено скъпи са за ремонт и не са нещо специално за каране. Чете ли ревюто на Топ Гиър на последната RS6? Доста са доволни от колата, но има една тънкост - писали са, че ако искаш да напънеш колата по завои и да караш истински, колата НЕ-ДО-ЗА-ВИ-ВА. Възкликлали са HOW AUDI!
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    spageti power!!!!
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Незнам шлепове ли са или дали германците разбират от коли ама мини през Лозенец и ще видиш АМГ-та и М-ки, а не алфи. Може да ги питаш собствениците защо не си купуват тея велики алфи като са толкова добри, ще ти дадат информация от първа ръка. Големи сте специалисти всичките, които карате коли за по 1500лв и давате акъл на хората които си купуват коли за по 250хил лв.
  • #14
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    хахахаха емките за кво били еталон хахаха? еталон са за "спортни" шлепове. ако не вярваш погледни теглата на други модели и марки и ще разбереш. а ако още не си разбрал теглото е най голям враг на спорта. германците са още не го разбират, а ти изключено. продължавай с мокрите сънища за спортните семки.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те и ВАГ продават фолсквагени с други баджове за едновременно за 30% повече или по-малко. Не че ги знам много алфите от последните 30 години, но попрехвърлих Гугъла и като гледам всичко, което в излизало през тоя период от време е било близо до най-модерното и иновативно в сегмента си. А и не е като да не са продавали... Последните алфи са далеч от фиат-ове.
  • #12
    3 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пич последните 30 години Алфа Ромео ви пробутва маскирани фиати с предно. И вие вместо да кажете - не това са *** и да ги заплюете, продължавате да се кланяте като сектанти и да продължавате да говорите за спортни коли. Затова ще продължават да ви продават фиат-и и ще си сънувате само колите които алфа са правили 70 години. Когато нещо е *** трябва да се каже че е ***. 4c е добра кола, различна от БМВ-то но е направена да я гледате по телевизора докато си карате скапаните фиати.
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До пропов ( преди 4 години )
    Харесва ми наивността ти. Презюмираш, че една компания като е направила 1-2 хубави спортни седана, ще продължи да го прави цял живот. Вземи Алфа Ромео - например. БМВ не са по-различни. Има хубави М-ки, има и трагични М-ки. Има хубави 3-серии, има и трагични 3-и серии. Последната карал ли си я? КИА Сийд карал ли си? Е, няма разлика.