IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи най-мощния GLA

Версията AMG GLA 45 получи 2,0-литров мотор с 382 к.с.

Mercedes представи най-мощния GLA

Спортното подразделение на Mercedes-Benz представи най-мощната версия на компактния кросоувър GLA. Тя се казва Mercedes-AMG GLA 45, моделна година 2021, като е оборудвана с 2,0-литров четирицилиндров турбодвигател двигател M139.

Същият мотор се поставя на спортните седани A45 и CLA 45. В компактния кросоувър той развива 382 к.с. и 480 Нм, като е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя и обновена система за задвижване на четирите колела.

Mercedes-AMG GLA 45

От компанията уточняват, че новият GLA 45 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 249 км/ч. За да може да се използва пълната производителност, има режим Race-Start, който подобрява работа на съединителите и на скоростната кутия.

Освен нова, тази версия на компактния кросоувър е получила преработена геометрия на окачването, като част от неговите елементи са от алуминий за постигане на по-ниско тегло. Има и адаптивни амортисьори с 3 режима, а под двигателя е поставена алуминиева пластина, която укрепва конструкцията отпред.

Mercedes-AMG GLA 45

Сред другите особености на GLA 45 са мощни спирачки, специални настройки на кормилното управление, агресивен външен вид, спортен салон и 19-цолови джанти, които могат да бъдат заменени с 21-цолови. Като опция се предлага и система за запис на телеметрията AMG Track Pace, както и "нощен" и "аеродинамичен" пакет.

Продажбите на мощния кросоувър ще стартират в края на 2020 г., като от компанията все още не са разкрили цените на модела.

Още снимки - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    допреди 5-10 години думата "представи" означаваше, че продуктът е готов за продажба, а самите продажби започваха още на следващия месец след представянето...но вече не е така...продажбите вече започват 4-5, а в някои случаи и 6-7 месеца след "представянето", което означава че представените продукти просто още не са завършени...а защо е така...това е вече друга дискусия...