IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска 32 нови модела до 2022 година

Сред тях ще са електромобили, проектът One Hypercar, кросоувър Smart и хибриден седан

Mercedes пуска 32 нови модела до 2022 година

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz разработи план за пускането на над 30 нови модела на световните пазари до края на 2022 година. Сред тях ще бъдат наследниците на C-Class, S-Class и SL.

В съответствие с плана, новият SL ще се върне към корените си, показвайки традиционния преден капак за първи път от над две десетилетия. Много нови модели AMG също са в процес на разработка като част от постоянните усилия на Mercedes да поддържа световното лидерство в продажбите на луксозни автомобили. Сред предстоящите нови модели на Mercedes-AMG може да се отбележи бързото четириврато купе GT с хибридна задвижваща система и ориентираният за писти мощен GT Black Series.

Mercedes - нови модели

Освен това ще бъде пусната и серийната версия на хиперавтомобила One, чиито доставки в момента е малко вероятно да бъдат извършени до 2021 г. поради продължаващите тестове за изхвърляните вредни емисии.

Суббрендът за компактни автомобили Smart също смята да обнови моделната си гама и до средата на настоящата годината на пазара ще се появят новите електрически Fortwo и Forfour. До 2022 г. линията Smart ще се разшири, тъй като Mercedes ще работи по-тясно с китайския автомобилен гигант Geely, който сега притежава 50% дял в автомобилния производител. Един от новите модели ще бъде компактен електрически кросоувър, който ще бъде произвеждан в Китай и на първо място ще се продава само във Великобритания.

Mercedes - нови модели

Сред другите ключови модели Mercedes за близко бъдеще може да бъдат отбелязани пет електрически превозни средства от новия суббренд EQ. Те включват серийни версии на по-ранните концепти EQA и EQS, както и по-новите модели EQB, EQE и EQG. Заедно, те са част от програма за развитие на стойност 10 милиарда евро, разпределени за изкачването на Mercedes до първото място сред електрическите модели до средата на десетилетието.

Mercedes - нови модели

До края на тази година Mercedes пък планира да предложи 20 плъг-ин хибридни модела. Сред тях са такива като A250e и наследникът на S560e, който ще бъде част от новата моделна гама на седмото поколение на S-Class и ще предлага два пъти по-голям пробег само на ток.

Снимки: Mercedes

0 от 500