IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа и електрическата S-Class

Бъдещият лифтбек EQS ще е първият модел на новата платформа MEA

Mercedes-Benz показа и електрическата S-Class

Само преди седмица концернът Daimler вдигна завесата над обновения Mercedes-Benz E-Class, като показа серия от снимки на автомобила в камуфлаж. Сега германският производител повтаря същия трик, но с електромобила Mercedes EQS, който трябва да оглави гамата модели на ток на компанията. И отново показа снимки на прототип, чиито основни детайли са скрити.

Вече е известно, че бъдещата "електрическа S-Class" няма да бъде седан, а лифтбек. Въпреки камуфлажа се виждат пропорциите на модела, както и някои особености. Той е с увеличено разстояние между двете оси, има къс преден капак и няма решетка на радиатора. Представа за дизайна дава концептът Vision EQS, който беше показан през есента на автосалона във Франкфурт, а сега позира редом с предсерийната машина.

Mercedes-Benz EQS

И ако електрическият кросоувър Mercedes-Benz EQC е проектиран на базата на стандартния GLC, а бъдещият EQA използва основата на A-Class, то големият EQS става първият модел на марката, изграден на новата модулна платформа на компанията MEA (Modular Electric Architecture). Тя позволява повече пространство в салона, който ще е по-голям от този на S-Class, като за това помага и отсъствието на скоростна кутия.

По предварителна информация, Mercedes-Benz EQS ще разчита на два електромотора - по един на всяка ос, като сумарната им мощност ще е над 400 к.с. и 700 Нм. С едно зареждане на батериите пробегът ще варира от 400 до 500 км в зависимост от модификацията. 

Mercedes-Benz EQS

Серийното производство на електрическия флагман на Mercedes ще бъде съсредоточено в Зинделфинген, където се сглобява и S-Class. Датата на премиерата още не е обявена, но се очаква моделът да бъде показан в края на 2020 или началото на 2021 г.

Снимки: Mercedes-Benz

 

 

0 от 500