IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes спира X-Class през май

За 2,5 години от пикапа са продадени малко над 30 000 бройки

Mercedes спира X-Class през май

Преди близо 3 години Mercedes-Benz пусна на пазара луксозния си пикап X-Class, който обаче се оказа пълен провал. Слуховете, че компанията се готви да спре производството му се появиха още през лятото на 2019 г., а сега бяха официално потвърдени от представител на марката, който посочи и конкретни срокове.

Mercedes X-Class

Последният пикап X-Class ще напусне конвейера на завода в Барселона, където се сглобява заедно с Nissan Navara (на чиято база е построен) през май, разкрива мениджър от Mercedes-Benz пред германски журналисти. Той допълни, че това е нишов модел, който е важен само за някои регионални пазари - като Австралия и Аржентина.

Първоначално, в Mercedes са планирали да произвеждат модела в Аржентина и да го предлагат изключително в Южна Америка, но между германският бранд и клиентите от този континент има огромно разминаване за стойността на пикапа. Той се оказа доста по-скъп от конкурентите си, което го обрече на провал.

Mercedes X-Class

В Германия, например, цените на X-Class стартират от 48 970 евро, което няма как да помогне за търсенето на пикапа. Резултатите на пазара доказват това - моделът излезе през юни 2017 г., като през 2018 от него са продадени 16 700 бройки, а през 2019 г. - 15 300.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Най-важното - налице е мониторът, закован с пирон за таблото, тъй много харесван от "премиум" марките напоследък.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами който иска този пикап, си купува Нисан Навара. Дори гъзарите се въздържат да доплатят едни 20 000 евро отгоре за едната емблемка.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Ганю кара само н ( преди 4 години )
    Провал беше първия електрически джип на Мерцедекс сега и първия им пикап бил провал, провал е и първия електрически автомобил на Фолцваген хахах тепърва ще гледаме още много провали на немските винкели скоро никой няма да купува немски таралясници
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нелеп автомобил, ние като потребители сме последната дупка на сещате се какво, как може да сложиш двигател Рено и да го продаваш като Мерцедес?
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    електрифициран ( преди 4 години )
    Нисан Навара произведен в завода на Нисан в Барселона с емблема на мерцедес. Много ми е чудно дали е отразен в статистиките за произведени автомобили на рено/нисан или на мередес или и на двете фирми едновременно. И в продажбите как е отразено един път нисан продава на мерцедес и мерцедес го продава на клиент един път се брои на нисан и един път на мерцедес. добра база за стъкмистики