IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разработва нов вид батерия за хибридни автомобили

Очаква се тя да бъде инсталирана в моделите на компанията през 2021

Toyota разработва нов вид батерия за хибридни автомобили

Toyota Motor Corporation и Toyota Industries Corporation обявиха, че започват да работят върху нова батерия за хибридни електрически превозни средства (HEV). Тя се разработва в очакване на по-нататъшно развитие и появата на пазара на нови хибридни модели, които, според японския автомобилен производител, се очаква да бъдат още по-широко разпространение в бъдеще.

Двете компании също така обсъждат и въпроси като разработването на целеви модели автомобили, както и спецификации на батериите, преди да оборудват Toyota HEV с новите акумулатори. Освен това Toyota Motor Corporation и Toyota Industries Corporation ще си съдействат в разработването на технологии и продукти в подкрепа насърчаването на електрифицирани автомобили, защото автомобилният производител се стреми да намали емисиите CO2, за да намали негативните глобални климатични промени.

За да се отговори на увеличеното търсене на хибридни автомобили Toyota, се предвижда производството на новата батерия да започне в завода на Toyota Industries в Кайова (Обуши, префектура Айчи) и на мястото, собственост на компанията, разположено до фабриката в Хигашиура (префектура Айчи). В бъдеще Toyota Industries ще си партнира с Toyota за създаване и укрепване на веригата за доставки. Очаква се новата батерия да бъде инсталирана в хибридните модели на Toyota в края на 2021 година.

0 от 500
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 Вероятно са направили някакъв пробив в батериите, но не искат да го разкриват все още, защото е рано и може други да се възползват от информацията. Все пак съобщават, че ще има нещо ново, а това ново се предполага, че ще е по-добро от старото. хубавото при Тойота е, че като пуснат подобна информация, то тя не е партенка и нещата се случват.
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пък Тесла ще се снабдява от CATL (за китайската фабрика) за литиево-желязни фосфатни батерии които са без модули а само една опаковка и без скъпия кобалт и в сравнение със досегашните в модел 3 са приблизително 20% по-тежки, 20% по-евтини и със значително повече цикли живот
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво и е новото? Цвета ли? Как е тая неинформативна статия.