IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди пускането на електромобил за 20 000 евро

Субкомпактният модел на ток се прави на нова платформа

Audi потвърди пускането на електромобил за 20 000 евро

До 5 години в гамата на Audi ще се появи сравнително евтин градски автомобили с дължина около 4 метра, съобщава британското издание Auto Express, като се позова ва Фермин Сонейра Сантос - член на Съвета на директорите на германския производител.

Моделът ще бъде изграден на опростена версия на платформата MEB, която носи името MEB Entry. Той ще може да изминава около 240 км с едно зареждане на батериите, а главните му конкуренти на пазара ще бъдат електрическите Honda e и MINI Electric.

Audi al:me

Очаква се, новият модел да повтаря до голяма степен концептуалния AI:me (на снимките), показан през пролетта на 2019 г. Използването на компактната и проста платформа MEB Entry ще позволи на Audi да постигне начална цена от около 20 000 евро.

Според Сантос, плановете на компанията му предвиждат в сериозно разширяване на гамата електрически и електрифицирани модели, като до няколко години тя трябва да бъда по-широка от тази на основните конкуренти на пазара.

Снимки: Audi

0 от 500