IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi увеличи пробега на e-tron

Допълнителните километри са постигнати без промяна на силовия агрегат

Audi увеличи пробега на e-tron

Производството на Audi e-tron стартира преди година, като компанията вече е готова с първа сериозна доработка на автомобила. Тя е засегнала най-важната характеристика на електрическия кросоувър - неговия пробег.

Без да променят конструкцията на силовия агрегат, инженерите на Audi са добавили 25 км към неговия пробег. Сега e-tron във версията 55 quattro може да измине с едно зареждане на батериите до 436 км по цикъла WLTP. Това е постигнато с намаляване на така наречения "остатъчен спирачен момент", който възниква, когато спирачните апарати са прекалено близко до дисковете.

Audi e-tron

Освен това, кросоувърът вече може да изключва предния електромотор при равномерно движение - например, на шосе извън града. Двигателят се включва, ако водачът в някакъв момент има нужда от повече мощност. Тази система е позната от бензиновите двигатели, при които има схема за изключване на част от цилиндрите.

Увеличен е, макар и минимално, капацитета на акумулаторите, а също така е препрограмиран софтуера, който управлява системата за рекуперация. Подобрена е и охладителната система на кросоувъра, който вече е се предлага и с допълнителен пакет S Line с допълнителни аеродинамични елементи и с пневматично окачване със спортни настройки.

Audi e-tron

Компанията вече приема поръчки за модернизираното Audi e-tron в Европа, като цената на кросоувъра във версията 55 quattro струва минимум 80 000 евро.

Снимки: Audi

0 от 500