IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS Q8 официално е най-бързият кросоувър на "Нюрбургринг"

Все още непоказаният модел отне титлата от Mercedes-AMG GLC 63 S

Audi RS Q8 официално е най-бързият кросоувър на

Слуховете, че  Audi RS Q8 ще стане най-бързият кросоувър бяха оправдани. Автомобилът, който дори не е представен официално, завъртя една обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7 минути и 42,2 секунди, като подобри със 7 секунди постижението на досегашния рекордьор на трасето Mercedes-AMG GLC 63 S.

Подробности за автомобила все още липсват, като се очаква неговата премиера да се състои по време на автосалона в Лос Анджелис по-късно този месец. Според информациите до момента, под капака на купеобразния кросоувър е същият мотор, който се поставя на новото поколение на суперкомбито Audi RS6 Avant.

Audi RS

Това означава V8 двигател с обем 4,0 литра и две турбини, който развива 600 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч е 3,8 секунди, а максималната скорост ще надвишава 306 км/ч. Поне такива са данните на Audi RS6 Avant. 

Крос-купето ще получи пневматично окачване и стабилизатори за напречна усойчивост, шаси със завиваща задна ос, система за векторизации на тягата на базата на активен диференциал на задната ос и 23-цолови джанти с гуми Pirelli P Zero с размер 295/35 ZR23.

Снимки: Motor1

0 от 500