IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Флагманите на Audi получиха нови топ-версии

Модификациите 60 TFSI ще бъдат най-скъпите и най-бързи в гамата на Q7 и A8

Флагманите на Audi получиха нови топ-версии

Компанията Audi представи нова версия на двата си флагмана - кросоувъра Q7 и седана A8. Тя е получила индекс 60 TFSI, като ще бъде най-скъпата и най-бързата в гамата на двата модела.

Да се разпознаят хибридните Audi A8 и Audi Q7 няма да бъде никак лесно, тъй като разликите от стандартните модели е единствено в леко доработените брони и допълнителния малък люк, зад който е скрит порт за зареждане на акумулатора.

Audi Q7

В интериора се е появил обновен приборен панел, който показва някои специфични за хибридните модели данни. Има и допълнителен бутон за преминаване на силовия агрегат към електрическо задвижване. 

Кросоувърът използва литиево-йонна батерия с капацитет 17,3 кВт/ч, докато тази на седана е по-малка - 14,1 кВт/ч. И в двата случая тя е поставена под пода на багажника Само на ток двата автомобила могат да изминат до 40 км.

Audi Q7
Audi Q7

Силовият агрегат на Q7 60 TFSI e и A8 60 TFSI се състои от 3,0-литров бензинов V6 и вграден между него и трансмисията електромотор. Съвкупната мощност на системата е 450 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична, като тя работи със система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч и при двата автомобила отнема 6 секунди, а максималната скорост е 241 км/ч.

Снимки: Audi

0 от 500