IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обеща "най-чистия дизел в света" за Golf GTD

Двигателят с обем 2,0 литра ще получи нова пречистваща система

Volkswagen обеща

Новият Volkswagen Golf GTD ще получи "един от най-чистите дизелови двигатели на света", обещаван от германската компания, като разкриха и подробности за агрегата. Премиерата на модел ще се състои по време на автосалона в Женева в началото на март.

Под капака на новия Volkswagen Golf GTD ще бъде поставен мотор 2.0 TDI Evo от семейството EA288, който е сериозно модернизиран. Двигателят е получил технология за "двойно дозиране", което означава два селективни неутрализатора на азотни оксиди (SCR) и отделни дюзи за впръскване на AdBlue в потока отделяни газове. Резултатът от работата на тази система е намаление на нивата на азотни оксиди с 80%.

Това позволява на Volkswagen да твърди, че 2.0 TDI Evo е не само най-чистият двигател, поставян някога на Golf, но и е един от най-екологичните в света. На стандартния модел моторът предлага 115 или 150 к.с., но при GTD ще развива 200 к.с. (при предишното поколение мощността му беше 185 к.с. и 350 Нм).

Представеното през миналата година осмо поколение на VW Golf е изградено на последна версия на платформата MQB. Моделът се предлага в 5 хибидни версии  "умерени" eTSI и две зареждащи се eHybrid. В тяхната основа са 1,0-литров бензинов турбомотор, а също така и турбодвигатели 1.5 TSI и 2.0 TDI. Освен GTD, през тази година компанията ще представи и новите Golf GTI и R.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 24 rate down comment
    До #1 ( преди 4 години )
    Ако разбираше малко повече от автомобили, двигатели, отработили газове и екология щеше да разбереш колко хейтърски звучи коментара ти. Дизеловият двигател има още доста смисъл, защото откъм парникови емисии е по-добър от всеки електромобил (включително и тези с водородна клетка) към днешна дата...
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    555 ( преди 4 години )
    Без да съм хейтър и поглеждайки реално над нещата, Тойота разработват и произвеждат автомобили с водородни клетки, тези още се мъчат с дизел и го хвалят все едно е най-великото човешко откритие.