fallback

Защо някои японски коли имат антена на бронята?

Този аксесоар може да се приеме за прародител на масовия парктроник

Японците са много странни хора и същото може да се каже в голяма степен и за автомобилите им. Например, на някои коли, създадени в Страната на изгряващото слънце, по някаква причина има малка антена на предната броня. Най-често тя се намира в ъгъла. Не всеки може да се досети каква е нейната цел.

Днес ще бъде много трудно да се намери японски автомобил със стърчаща от бронята антена, защото такива вече не се произвеждат. Те са направени през 90-те години, когато японската автомобилна индустрия отново рязко тръгна нагоре. Освен това необходимостта от инсталирането на специалното оборудване беше продиктувана от властите. Причината бе, че тогава в страната имаше бум на автомобили и на мода бяха най-вече "големите" коли.

Това доведе до рязко покачване на пътните инциденти, особено по време на паркиране. Не само, че не винаги имаше достатъчно места за всички, но и в повечето случаи беше доста трудно да се паркира. За да подобрят по някакъв начин ситуацията, автомобилните компании разработиха специална система, която позволяваше на шофьорите да "почувстват" по-добре разстоянието по време на тази "толкова сложна маневра".

Всъщност, този аксесоар беше първият радар за паркиране, или може да го наречете парктроник, с масова употреба. Още в първите години на новия век, причудливото устройство излезе от мода, като отстъпи място на по-модерните дизайни. Освен това самите японци се сблъскаха с това, че хулиганите в големите градове започнаха просто да откъсват антените, стърчащи от автомобилите. В онези години все още нямаше камери за наблюдение на всяка крачка.

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Понякога блестящите идеи се зараждат по странен начин
  • #5
    Ами ( преди 4 години )
    Грозно, като всичко японско.
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Значи ето откъде идва парктроника и от кого са го гепили вурстовете, за да може нискочелите им фенчеъта да викат после, че германеца бил измислил всичко: Всъщност, този аксесоар беше първият радар за паркиране, или може да го наречете парктроник, с масова употреба.:
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    оризарчетата моторизирани антени не могат ли да сложат или първо някой трябва да я направи япончетата да я видят как работи че да откраднат идеятастранна нация
  • #2
    Ценко ( преди 4 години )
    Може и да е бил там, знае ли човек....
  • #1
    Цецо Цецо ( преди 4 години )
    Цецо отново говори като пряк свидетел на събитията. Пфу.
fallback
Последни