IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждната автомобилна марка се оказа корейска

Премуим-брандът Genesis спечели класацията на JD. Power

Американската компания JD. Power публикува класацията си за най-надеждни автомобилни марки. На първо място през тази година се оказа корейският бранд Genesis, който изпреварва японския Lexus. 

Любопитното е, че марката на Hyundai за първи път участва в надпреварата. Причината е, че тя е сравнително нова на пазара - появи се през 2008 г., когато така беше кръстен новият флагман на Hyundai. Първите модели от бранда - седаните G80 и G90, обаче се появиха едва през 2016 г.  В случая експертите на JD. Power са изследвали автомобили на възраст до 3 години, като това дава право на Genesis да участва.

JD. Power

Средният показател на лидера през тази година е 89 повреди на 100 автомобила, като по този показател Genesis значително превърхожда втория в класирането Lexus, при който са отчетени 100/100. Третото място е за американския Buick (той печели при масовите производители), а в Топ 5 влизат още Porsche и Toyota.

Самата класация се прави след проучване на експертите на агенцията на модели в отделни категории. Те се допитват до собствениците на автомобили, които трябва да разкрият с какви проблеми са се сблъсквали. Съответно, коли се класират и по отделни класове. Ето и победителите в тях:


Снимки: Производителите

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #18 Новина от 2009г хахах доообре. Говориш за цели марки, а не за един модел нали! Има разлика да знаеш! А дали съм приближавал нов няма как да знаеш. Имам познати и не само се возя, но и карам понякога и съм напълно наясно с нещата.
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    шведските волва които се произвеждат в китай и те в дъното на класацията чайна майна премиум
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Лиску ( преди 4 години )
    Заради Land Rover измислиха пътната помощ!
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до #15 ( преди 4 години )
    айде гледай: https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/8089-opel-insignia-v-sasht-kato-buick-regalи е пределно ясно, че не си приближавал нов Мерцедес на по-малко от километър ...
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Безмислена класация ( преди 4 години )
    Нека направат класация на колите над 10-15 год, тогава ще се види кои и колко са надеждни
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    един приАтел ме пита дали имам немски телевизор или финландски телефон и американски дънкитолкова по темата за гейропа и прехвалените изобретатели на двг и автомобила
  • #11
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кога Буик са били Опел или обратното, че нещо не се сещам? А нещо за Магарцедес ли искаше да кажеш, че са много качествени ли? Нещо си сбъркал обаче. Няма ги мерцедесите от едно време без електроника. Вече всичко е леш, а и двигателите им отдавна не стават за нищо.
  • #10
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Хамериканщини ( преди 4 години )
    Щом бившия хлопел - буик, разните там шевролети и фордове са класирани пред Мерцедес сметай за каква краварщина иде реч!
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 4 години )
    Май не четеш много щом си пропуснал проблемите в завода на Тесла. Те са новаци и още чистят чисто прагматични грешки като това да можеш да си отвориш багажник в дъждовно време. Луфтовете между елементите по екстериора са им на ниво 70-те. Имат бая хляб да изядът докато се намесят в подобни класации.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нищо ново.