IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждната автомобилна марка се оказа корейска

Премуим-брандът Genesis спечели класацията на JD. Power

Американската компания JD. Power публикува класацията си за най-надеждни автомобилни марки. На първо място през тази година се оказа корейският бранд Genesis, който изпреварва японския Lexus. 

Любопитното е, че марката на Hyundai за първи път участва в надпреварата. Причината е, че тя е сравнително нова на пазара - появи се през 2008 г., когато така беше кръстен новият флагман на Hyundai. Първите модели от бранда - седаните G80 и G90, обаче се появиха едва през 2016 г.  В случая експертите на JD. Power са изследвали автомобили на възраст до 3 години, като това дава право на Genesis да участва.

JD. Power

Средният показател на лидера през тази година е 89 повреди на 100 автомобила, като по този показател Genesis значително превърхожда втория в класирането Lexus, при който са отчетени 100/100. Третото място е за американския Buick (той печели при масовите производители), а в Топ 5 влизат още Porsche и Toyota.

Самата класация се прави след проучване на експертите на агенцията на модели в отделни категории. Те се допитват до собствениците на автомобили, които трябва да разкрият с какви проблеми са се сблъсквали. Съответно, коли се класират и по отделни класове. Ето и победителите в тях:


Снимки: Производителите

0 от 500
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Фолк с Ваген на 6-то място. Не мога да повярвам при условие, че в Европа е по средата. А тук дори Пасат са го сложили на 2-ро място при компактните и то при условие, че ТЮФ го класира на последните места малко преди Дачия и Рендетата. Възможно е работниците в САЩ и Мексико в заводите им да работят по-добре от дюнерджиите в Германия.
  • #6
    11 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Марка само с един модел обаче, което не е като марка с много модели! А иначе КИА и Хюндай са си средняци по качество, колкото да не им се иска на някои и колкото и да си измислят глупости, как от 10 г. корейците били изместили Тойота по качество. Безспорно подобриха качеството, но да задминат японците има още много хляб да ядат.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Явно от всичките 100 продадени ФВ-на в САЩ са се счупили само 16 че да влязат в класацията на челно място ;)))
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    Такива класации са, като нашите социологически проучвания. Важно е да има спонсор !
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    RIP Honda, btw ами хората правят телефони и телевизори по-добре от японци, немци и т.н. сега правят и доста достъпни електрички корейците моите адмирации.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    ada ( преди 4 години )
    То стана ясно, че последните 10г. корейците изместиха Тойота! В Европа няма да си признаят понеже всеки си хвали неговото ама в щатите корейците бая време са пред тойотите в класациите за надежност!
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея измислени класации са просто една каса с пари и който сложи най-много пИчели!