IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X5 и BMW X6 станаха "умерени" хибриди

Версиите xDrive40d излизат на пазара през пролетта

BMW X5 и BMW X6 станаха

Компанията BMW продължава да разширява своята гама от "умерени хибриди", след като през миналата есен технологията дебютира на седана и комбито 5-Series, а в началото на тази се появи при моделите от 3-Series и кросоувъри X3 и X4, сега дойде ред ва X5 и X6.

До момента баварците използваха модификация със 2,0-литров дизел с 4 цилиндъра и мощност 190 к.с., чийто индекс е 20d, но за BMW X5 и X6 предлагат версията xDrive40d. Тя разчита на редови 6-цилиндров двигател с обем 3,0 литра, който развива 340 к.с. и 700 Нм. Този мотор ще се появи и на "напомпаните" седан и комби M340d xDrive.

BMW - хибриди

Мощността на стартер-генератора, който се задвижва с ремък, за да стартира по-бързо двигателя с вътрешно горене и му помага при старт, а също така рекуперира енергията е 11 к.с. . В системата влизат още батерия и преобразувател на напрежението, като тя изпълнява функциите на Start/Stop и напълно изключва двигател при отпускане на педала на газта.

Двигателят с вътрешно горене е получил два турбокомпресора с променлива геометрия (ниско и високо налягане), система за директно впръскване на горивото под налягане от 2700 бала, както нови дюзи, позволяващи по-точно дозиране на горивото, което се подава в цилиндрите до 10 пъти при един такт.

BMW - хибриди

Версиите BMW X5 xDrive40d и BMW X6 xDrive40d ускоряват от 0 до 100 км/ч за 5,5 секуди, като първата от тях харчи 5,9-6,4 л/100 км, а втората - 5,8-6,2 л/100 км.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тези умерени хибриди да не са, като умерената опозиция в Сирия? От кога меките хибриди ги преименуваха в умерени не ми е ясно? Значи тези щом са умерени на Тойота хибридите трябва да са брутални! Що не си хванете някой, който е с поне завършен 6-ти клас, за да ви пише и превежда статиите? По-добре ще се справя от сегашния ***, който се изявява всекидневно при всички положения!
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тая новина малко ми се струва кьорфишек. БМВ почнаха да слагат новите автоматици на ZF с вграден електродвигател в тях. Незнам за какви ремъци се говори тук?"а също така рекуперира енергията е 11 к.с." - безмълвен съм, вземете превеждайте от английски или немски сайтове вместо от да превеждате нескопосания руски превод на български.