IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW няма да прави по-малки автомобили от 1-Series

В компанията не виждат смисъл от конкурент на Audi A1

BMW няма да прави по-малки автомобили от 1-Series

В плановете на германският производител BMW не влиза направата на автомобил, който е по-малък от сегашната 1-Series. Това заяви пред Autocar отговорникът за продуктовата гама на баварците Петер Хайнрих, който и посочи причините за това.

Основната от тях е марката MINI, която е част от концерна. Едно по-малко BMW би се конкурирало с модел на британския бранд и допълнително ще усложни неговото положение. В момента баварците трябва да решат проблема с оптимизация на разходите, който се задълбочи след излизането на Великобритания от ЕС. По тази причина беше спряна разработката на новия MINI Cooper, като се обмисля възможността производството на модела да бъде преместено от Албиона в завода в Нидерландия.

MINI

Във всички случаи обаче именно MINI ще трябва да се конкурира с моделите с по-малки размери на други производители, докато BMW ще се насочи към разширяването и утвърждаването на 1-Series като основен претендент в компактния премиум-клас. Затова и, по думите на Хайнрик, компанията няма намерение да пусне на пазара конкурент на Audi A1.

Според публикуван неотдавна доклад, сегашното поколение на 1-Series ще се задържи в производство поне още 5 години. Следващата генерация на най-малкия модел на BMW ще бъде изградена на напълно това платформа, която ще позволи на модела да бъде оборудван не само с двигатели с вътрешно горене, но и с хибридни и изцяло електрически агрегати.

BMW 1-Series

В същото време, някои слухове твърдят, че още през 2021 г. BMW ще пусне на пазара компактен електрически модел, който ще се казва i1. Те обаче засега не са официално потвърдени от компанията.

Снимки: BMW

 

0 от 500