IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW се готви да "погребе" семейството Passat

Новата стратегия предвижда приемникът на модела да е с електрическо задвижване

VW се готви да

Volkswagen Passat е един от моделите, които са се задържали най-дълго време на пазара. Първото поколение излиза още през 1973 г., а от 1990 г. германският автомобил се предлага и в САЩ. 

През 2011 г. Volkswagen реши да предлага различни машини за Северна Америка и Европа, а сега компанията обмисля да сложи край на цялото семейство Passat. Това призна в интервю за Roadshow оперативният директор на американското подразделение на VW - Йохан де Нийсен.

VW Passat

"Съгласно новата стратегия на концерна, жизненият цикъл на Passat е ограничен, така че е напълно разумно да се предположи, че когато сегашният модел достигне до края на този цикъл, ще има промяна. А това означава само едно - приемникът на Passat няма да получи двигател с вътрешно горене", обясни Де Нийсен.

Казано по друг начин, актуалният Passat след време ще бъде заменен от електромобил от семейстото ID. По всяка вероятност, това ще бъде серийната версия на концепта ID Vizzion (на снимката долу), която при представянето от страна на Volkswagen беше обявена като "прототип на електрическия седан на бъдещето".

VW ID Vizzion

Трябва да се отбележи също, че американската модификация на Passat беше обновена съвсем наскоро, така че нейното производство ще продължи още няколко години.

Снимки: Volkswagen

0 от 500