IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla увеличи пробега на Model S до 645 км

Компанията подготвя пускането на нови батерии

Tesla увеличи пробега на Model S до 645 км

Главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, заяви че компанията му подготвя пускането на Model S с пробег от 400 мили, тоест 645 км. Това си изявление милиардерът направи по време на конференция, посветена на финансовите резултати на компанията му от последна четвърт на 2019 г.

В момента версията на Model S с  най-голям пробег изминава 379 мили (610 км). Според Мъск, през последните години инженерите на Tesla са успели значително да подобрят химическия състав на акумулаторите от тип 18650 и съответно това води до увеличение на пробега на електромобили.

Последният вариант на батериите позволява изминаване на 379 мили (по новия стандарт за измерване (WLTP) или 373 (по американския EPA), което е съответно 610 или 600 км. Сега от Tesla обещават увеличение поне до 400 мили (645 км), което е рекордно не само за моделите на марката, но и за всички електромобили.

Впрочем, американската компания продължава да обявява фантастични цифри за бъдещите си модели. Пробегът на новото поколение на Roadster трябва да достигне 1000 км, благодарение на батериите с капацитет 2000 кВт/ч, а този на пикапа Cybetruck (в неговата топ-версия) ще е 805 км. Засега единственият конкурент е само Lightyear One, който излиза в ограничена серия, но е оборудван със слънчеви батерии и при определени условия ще изминава до 1154 км.

Снимка: Tesla

 

0 от 500