IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW iNext ще получи "умни" прозорци

Технологията работи с датчици, определящи положението на слънцето

BMW iNext ще получи

Бъдещият технологичен флагман на BMW - електрическият кросувър iNext, ще може да се похвали с автоматично затъмняващи се стъкла. Освен, че ще осигурява пълна конфиденциалност на хората в автомобила, технологията ще може да намалява температурата в салона, съобщава изданието BMWBlog.

Медията се позовава на доклад от инженерите на баварската марка, в който е посочено, че ще за iNext ще бъде използвана система за "интелектуално управление на стъклата". Самата технология е измислена от германският производител на оборудване за автомобили Continental, но е доработена от BMW.

BMW iNext

В технологията се използва специално фолио, вградена в стъклото, което може да променя степента на прозрачност, като предлага широк диапазон от оттенъци в зависимост от желанието на потребителя. Така хората отвън няма да могат да видят какво се случва в автомобила, а системата ще намали и нуждата от преработване на въздуха в салона, което е добре за околната среда.

BMW ще може да направи огромна крачка напред в тази посока, благодарение на използването на датчици, които определят положението на слънцето, а след това правят така, че автомобилът предварително да е затъмнил стъклата, за да може в салона да бъде прохладно.

BMW iNext

Премиерата на електрическия кросоувър iNext ще се състои в края на тази година или в началото на следващата. От BMW вече определиха модела като "пионер на компания в автомобилните иновации", като разкриха, че той ще получи полуавтономна система за движение от трето ниво, както и на изцяло електрическо задвижване.

Снимки: BMW

 

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 4 години )
    подобна технология се използва от колорматичните стъкла при очилата отпреди повече от 40 години...тук проблемът не е в наличието на технологията, а в себестойноста...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много от автомобилните журналисти са.на мнение , че това е лаборатория за изпитване на нови технологии. Но като излезе на пазара ще видим точно като представлява.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "интелектуално". Големи са интелектуалци жyrналята.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "интелектуално"
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не е хубаво прозорците да са по-умни от водача на БеЕнВето! Не са хубави тези неща. Драйверите си ги купуват да си избият комплексите, а умните прозорци допълнително ще им смачкат самочувствието...