IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кое по-добро - автопилотът на Tesla или на BMW?

Сравниха системите на Model 3 и близо 10 пъти по-скъпото 8-Series (ВИДЕО)

Кое по-добро - автопилотът на Tesla или на BMW?

Американската компания Tesla не е единственият производител, който се занимава с разработка на технологии за автономно управление, но тя ги предлага в стандартното оборудване на своите модели. Нещо повече - тези системи могат да се обновяват от разстояние, като това също става напълно безплатно.

В същото време, производители като BMW, Mercedes и Volvo от години предлагат полуавтономни системи за подпомагане на водача, но те така и не получават същото внимание, което има Tesla Autopilot. Тези технологии вече са широко разпространени и са достъпни за повечето модели на луксозните брандове.

Всичко това накара блогърът Аш Дейвис да сравни базовия вариант на автопилота на Tesla с допълнителния пакет системи на BMW. Разликата в цените на двата сравнявани автомобила е стряскаща. Tesla Model 3 струва 39 990 долара, докато купето с 4 врати M850i Gran Coupe е най-скъпият модел на BMW, предлаган в САЩ - 300 000 долара.

Дейвис публикува видео в канала си в YouTube, където обяснява предимствата на двете технологии. Той повече е харесал как работи автопилотът на Tesla, като отбелязва визуализацията на работата му на екрана пред шофьора. В същото време, технологията на BMW не предлага подобно нещо.

При баварския производител системата работи повече като адаптивен круиз-контрол, който в наши дни се предлага на много автомобили. Трябва да се отбележи, че сравнението между системите на различните марки е направено след ежедневно движение по магистрала в час пик. Така може най-добре са се види как работят двете технологии при сериозно натоварване.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До Автомобилната про ( преди 4 години )
    Проблема с кадрите в автоиндустрията е минало. Тук е пълно със специалисти по всичко.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    пропов ( преди 4 години )
    Ами много интересно сравнение. Само дето БМВ е създадено да го караш с кеф(истински) а Теслата да ти излиза ефтинко(евентуално). От там и БМВ имат асистираща система да помага - шофьора е важен и го знае. А Тесла имат система за автономно шофиране - напълно отменя шофьора, но... не маха дърветата, пешеходците и другите коли, който се оказват на пътя... някак си.
  • #6
    12 rate up comment 1 rate down comment
    kron ( преди 4 години )
    До #6: Не е вярно, че работи само в САЩ. Сестра ми живее във Франция и си купи модел 3. Само първите 500 км не можеш да активираш автопилота поради съображения за сигурност, докато свикнеш с колата. След това се отключва опцията.
  • #5
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Бавареца пред Теслата е като от друга галактика ми те само седалките му са по скъпи от целия скърцащ салон на краварската евтина сглобка!!!!!
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    А вие наистина ли ще сравните Модел 3 С 8ма серия?! Разликата не е само в автопилота май а?! Да не говорим, колко народ измря с автопилота на Тесла и че пак се води разследване срещу идиотщините на Мъск
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много добро сравнение! Бавареца пред Тесла е, като от каменната ера.
  • #2
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Вариатор ( преди 4 години )
    Оооо да Тесла уж по добре и поглеждайки нагоре човек виждв статия "Твсла на автопилот се удари в полицейска кола""""Хаххахахаахах немога заболя ме стомаха от смях...Напушени фемчета на краварския вожд Гретковец Свет Илон хахахаххаха
  • #1
    16 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това е немската научна мисъл да ти предложат нещо неставащо за нищо на десеторна цена. Има обаче папу-няци, които, като чуят за немско и мед им капе от сърцето...