IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот се удари в полицейска кола

Компанията на Мъск отказва да коментира инцидента

Tesla на автопилот се удари в полицейска кола

Електромобил на Tesla, движещ се на автопилот, се блъсна в спрял край пътя полицейски автомобил и това отново доказа, че технологията все още не е усъвършенствана и не трябва да се разчита на нея.

Седанът Model 3 се е ударил в кола на полицията, която е бил спряла в аварийната лента на магистрала в Кънектикът, за да може да бъде оказана помощ на пострадал по-рано при катастрофа SUV. Полицейският автомобил е бил с включени лампи, но въпреки електромобилът не го е "забелязал" и се е врязал в него с висока скорост. 

Шофьорът на електромобила заяви, че е включил автопилота, тъй като се е обърнал назад, за да види кучето си. За щастие, той не е пострадал при удара, а  служителите на реда не са били в колата си, по която има сериозни щети.

"Когато управлявате превозно средство, цялото ви внимание трябва да бъде съсредоточено върху това, за да гарантирате безопасност - както за себе си, така и за останалите на пътя. Някои автомобили разполагат с автоматизирани системи, но все още няма превозни средства, които могат да се движат напълно самостоятелно", припомниха от полицията, като публикуваха във Facebook снимка на катастрофиралата Tesla Model 3.

Подобен инцидент имаше и през миналата година, когато Tesla Model S се блъсна в задната част на пожарна кола на магистрала в Южна Калифорния. При него също нямаше пострадали, но той предизвика разследване на властите. Засега от Tesla отказват коментар за случилото се.

Снимка: Facebook


 

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Space X ( преди 4 години )
    100 % е карал човека но се е оправдал с колата че е била на авто пилот за да се размине с по-леко наказание. Тази кола има 3 много прецизни системи за следене на пътната обстановка работещи паралелно. Големи медийни атаки и удари понася Тесла защото, обърка сметките на махараджите, а лобито им е много голямо. Мъск докара бъдещето сега и веднага с чист бърз, тих и евтин транспорт. В комбиинация със соларния панел за зареждане тази кола е абсолютно еко возило.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    как не се намери един съдия който да забрани вграждането на автономните системи в автомобили и използването им е доказано безопасно за участниците в движението
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Само американец може да вярва сляпо на тези технологии. Разумните хора ги ползват, но имат 1-2-3 наум.В БГ... ние не можем да си помислим дори за такива технологии. Ние нито имаме маркировки, нито мантинели, нито знаци. То май и пътища нямаме...
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    SUV-а и той ли е бил на автопилот?
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    това е един от начините да работи еволюцията... хората които си доверяват живота на недотествана технология може би не трябва да се размножават...