IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

22-годишна с Tesla сгази двама в Сан Франциско

Ужасяващи кадри от катастрофата, не се знае дали колата е била на автопилот

22-годишна с Tesla сгази двама в Сан Франциско

39-годишният Бенджамин Дийн загина в Сан Франциско, след като беше блъснат от Tesla Model 3, управлявана от 22-годишна жена, минала на червено на светофар и блъснала него и съпругата му Кели. Двойката от Кловис, Калифорния е ударена на пешеходната пътека, като Кели е в болницата в критично състояние.

Кадри от катастрофата показват как Кели вижда връхлитащата кола и се опитва да дръпне назад съпруга си, който обаче гледа на другата страна и не успява да реагира.

Полицията вече арестува 22-годишната шофьорка, която е наела колата от компанията Getaround, където цените на електромобилите на Tesla стартират от 25 долара на час, но също така го има и изискването, че водачите трябва да са навършили 25 години.

Все още не е ясно дали електромобилът е бил в автономен режим на движение или не, като от полицията обясниха, че все още разследват това.
Според очевидци и записи на близки камери, колата минала на червено с превишена скорост, ударила друга кола, след което връхлетяла върху пешеходците на пътеката.

Зад волана е била Кейси Марая Кеймбридж, която остава в ареста и няма нейно изявление защо е карала с превишена скорост, както и дали е активирала функцията Autopilot на Tesla-та, която е произведена през 2018 година.

Няколко отделни инциденти с автономната система на Tesla наложи разследването им, както и внимателен преглед на системата на компанията на Илън Мъск, а заради особеностите на някои катастрофи федералните власти разследват и окачването на Model X и работата на системата за управление на луксозния електромобил.

 

0 от 500