IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните семейни коли в България през 2019

"Класът на Passat" очевидно вече ще трябва да носи друго име

Някога това беше най-важният дял на автомобилния пазар в Европа. D-сегментът предлагаше най-доброто съотношение между пазарни обеми и норма на печалба, да не говорим за престижа. Днес семейните седани са в отстъпление навсякъде на континента, и особено в България, където продажбите на този тип автомобили спадат с над 6% през 2019. При това над половината от този пазар се пада само на две марки от групата на Volkswagen.


Mercedes-Benz C Class

Mercedes C-class вероятно би попаднал в челната десетка, но данните за продажбите му липсват в статистиката

Цитираната статистика е на базата на данните, подадени официално от вносителите към европейската браншова организация ACEA. Задължително трябва да отбележим три неща. Първо, класифицирането на отделните модели по класове е по преценка на дистрибуторите, не по наша. Второ, в класацията липсват двама сравнително значими играчи на нашия пазар - Mercedes и Hyundai, чиито представители не са подали данни. И трето, макар по навик да говорим за седани, данните включват всъщност и немалко комби, хечбек и лифтбек модели, които са се самоопределили като D-сегмент.

НАЙ-ПРОДАВАНИТЕ АВТОМОБИЛИ В СЕГМЕНТ D ПРЕЗ 2019:

0 от 500
  • #3
    27 rate up comment 10 rate down comment
    1 ( преди 4 години )
    Съвременните дизели са значително по-чисти от бензиновите мотори отпреди 7-8 години. Проблемът на България са 20-годишните коли с нарочно свалени филтри за твърди частици. Въпрос на технически контрол е
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Айде пак... Абе като само искате да се вайкате, що не се гръмнете направо! "Да се оправим"... Всеки, който има волята и способностите, може да се оправи, възможности бил. А който чака някоя висша сила да го оправи, си заслужава наистина "съдбата".
  • #1
    23 rate up comment 37 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всички бягат от дизела, но както се вижда за поредна година у нас той е най-продаван. Повечето европейски народи осъзнаха грешката си с дизелите, но на българина му дай нафтова печка и му гледай сеира! Заслужаваме си съдбата определено и с подобно мислене и действия съм далеч от мисълта,че ще се оправим някога.