IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турция си има национален автомобил

Кросоувър на ток е първият модел на марката TOGG

Турция си има национален автомобил

Мечтата на турските фенове на автомобилите вече е факт - страната им си има собствен национален автомобил, след като досега произвеждаше модели по лиценз от чужди производители. Машината беше представена пред медиите лично от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Самият модел представлява кросоувър със средни размери и изцяло електрическо задвижване, който ще се продава под марката TOGG. В компанията предвиждат до 2030 г. гамата на новия производител да бъде попълнена със седан, хечбек и компактен ван от сегмент С, както и с кросоувър от сегмент В.

TOGG

Електрическият кросоувър на TOGG се предлага в два варианта - със задно предаване (един електромотор) и 200 к.с., или със задвижване на четирите колела (два електромотора) и 400 к.с. По-слабата версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди, а по-мощната - за 4,8 секунди.

Пробегът с едно зареждане на батериите отнема половин час, а електронните асистенти осигуряват трето ниво на автономно движение. Засега са известни единствено височината - 1080 мм, и разстоянието между двете оси - 2800 мм. Според производителя, междуосието е най-голямото в сегмента.


Още снимки - вижте в галерията.

В организацията на производството на TOGG са инвестирани 22 млрд. турски лири (3,3 млрд. евро). Строителството на завода ще приключи през 2021 г., а първите готови автомобили ще слязат от конвейера през 2022 г. Президентът Ердоган обеща да купи лично първата бройки, както и след 2 години да бъде готова мрежа от зарядни станции. Моделите на TOGG ще се продават и по света, като ще се започне с Европа.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #27
    9 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Турчина, лъжеш, като типичен турчин! Всичките сте един дол дренки и лъжата я имате за здравей-здрасти!
  • #26
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Къде направи предварителна поръчка бе тучина? В маалата ли? В коя маала ги правите тези поръчки? А като лъжеш, вярваш ли си или не си чак толкова зле сам да си вярваш на простотиите!
  • #25
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не зная дали е нормално едно лице, което явно не е от български произход да си позволява да обижда българите в български сайт и *** да позволява това! За какви ли не други глупости се трият мнения, но да се обижда целия български народ е позволено. Български ли е този сайт изобщо и Пеевски, който е собственика, явно първи ще сложи чалмата. Той всъщност я е сложил отдавна, нали е от ДПС...
  • #24
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А ти защо непрекъснато плюеш по българите? Защо обиждаш българите и ги наричаш с какви ли не епитети? Не отговори ти какъв си, за да ни стане ясно защо го правиш? И къде прочете някой да плюе и да обижда турците? Къде го видя това или само на фантазии караш и сипеш обиди точно ти, който се възмущаваш от това. Ако толкова ти е писнало и мразиш българите, че чак да си позволяваш да сипеш епитети по цял народ върви да живееш в Турция и ни остави да се мъчим. Един родоотстъпник по-малко ще има!
  • #23
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Турчина ( преди 4 години )
    Направих предварителна поръчка а тези които хейтват нека да наптавят стоп ланпатс турскатс електрическа кола хаха смешк~ииииии
  • #22
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Гого ( преди 4 години )
    Защо бе хора? Каквото и да стане, турците поне правят нещо. Факт е, че там се произвеждат доста коли и като цяло имат икономика. Защо винаги трябва да оплюем първо хубаво и да драснем К.Р по нашенски на всичко???? Тук какво се произвежда??? Вижте им здравеопазването . Всеки втори в България с по-сериозно заболяване отива там да се лекува! Ердо може да е всякакъв, но определено има топки и си защитава интересите на народа. Дори тази кола да не просъществува, важното е че опитват и правят нещо..
  • #21
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Ракета Пейтриът ( преди 4 години )
    Страшна! И какъв интериор само! Предвид ударното строителство на атомни електроцентрали там в последно време, това е логичното продължение. Ердоган да не мислите че е ***?! Мине ли една държава от бензин на ток местно производство, е въпрос на национална сигурност. Снощи един младеж как юркаше печката в Студентски град фиуу, фиуу пшшшшш, груууххххх... хе хе хе хеее. Клети братя наблюдатели и потребители на чужди стоки и политика. Клети народе... сам си си най-големият враг..
  • #20
    8 rate up comment 9 rate down comment
    до: НЕреалността ( преди 4 години )
    А ти какъв си по националност само да те попитам, че така мощно защитаваш това нещо, което все още не са започнали да го произвеждат, но си толкова въодушевен все едно са залели планетата с техните електрички и в същото време обиждаш българите? Не си ли ти точно лаладжията? Май за себе си говориш, макар да не си българин явно! И никой никого не обижда, а някой хора не без основание според мен са си направили труда да обяснят защо проекта е несериозен. Пак подчертавам без да обиждат цял народ!
  • #19
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Реалността! ( преди 4 години )
    Българуна е дръвен философь.Хората правят българина ама то тва така ама то пазара ама то батерията ама то Ердоган ама то незнам си кво.Пълни лаладжии!
  • #18
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Иво Димитров ( преди 4 години )
    Пробегът с едно зареждане на батериите отнема половин час???МНОГО ЯКО