IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Управляващите в Турция смениха Audi с VW Passat

Заповедта на президента Ердоган е в сила от 1 октомври

Управляващите в Турция смениха Audi с VW Passat

Изборът на Турция за място на новия завод на Volkswagen вече води и до първите промени в автопарка на управляващите. Местните чиновници от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеб Тайип Ердоган трябва задължително да преминат на Volkswagen Passat, след като досега ползваха модели на Audi.

Заповедта на президента е в сила от 1 октомри 2019 г., като тя засяга най-висшите му съпартийци. Те трябва задължително да преминат на новото поколение на VW Passat, като по този начин ще подкрепят местното производство. Това явно е част от споразумението с ръководството на германския концерн и придставлява сериозна пиар-акция за марката Volkswagen и за VAG. Засега заповедта се отнася само за висшето ръководство и включва 19 нови автомобила.

VW Passat

Подмяната на автопарка на управляващите ще продължи до края на годината, когато изтича договора за аренда на автомобилите Audi. Според експерти, това ще доведе до прецедент и примерът на висшето ръководство ще бъде последват от хиляди чиновници на по-ниски нива в йерархията.

Новият завод на VAG в Турция ще се специализира имено в производството на новия VW Passat, на който ще се пада около 2/3 от продукцията. В предприятието ще се сглобяват и модели на Skoda. Очакваният обем на производство е 300 000 бройки на година, като за целта ще бъдат открити 5000 нови работни места.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хас ( преди 4 години )
    Значи спират да копуват по скъпите ауди(фв) за сметка на родните по Евтини ФВ. Къде им е изгода та на ФВ?
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    zezar16 ( преди 4 години )
    бе хуйоо кога си карал ауди че ще го сравняваш с фв, може и да си мязат но като седнеш в аидито разбираш къде са десетте разлики
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Аз до 1 ( преди 4 години )
    Точно така за това карам Супърб
  • #1
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ето това е отговорна национална политика. Може да са една фирма Ауди и ФВ, но моментално има реакция на държавно ниво. У нас как е?Дойдоха китайците и вместо правителството да покаже, че жела е да имаме производство на автомобили у нас продължи да си купува Аудитата,защото там има парички под масата и определени хора си пълнят гушките.Ей затова всички автопроизводители ще ни заобикалят и никой няма да произвежда у нас.За сметка на това Тиквата договори да дойде бо-к-лука на Европа у нас!Честито!