IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов проблем за Daimler - съдят го 2,5 млн. клиенти

Искът е заведен заради дефект на климатиците на 10 модела

Нов проблем за Daimler - съдят го 2,5 млн. клиенти

Над 2,5 млн. клиенти на Mercedes-Benz са завели групов иск срещу концерна Daimler заради проблеми с климатиците на техните автомобили. В системата за вентилация се образува плесен, която вкарва неприятна миризма в салона, съобщава медиите в САЩ.

Един от собствениците на автомобил на германския производител определи миризмата като на "потни чорапи, които са носени дълго време", а друг разкри, че тя се е появила на 8-ия месец след закупуването на колата. По думите му, вонята е много силно още в първите 30 секунди след стартирането на двигателя.

Всички опити на компанията да отстрани миризмата от  HVAC (от англ. - Heating, Ventilation, Air Conditioning) са били неуспешни и това е принудило собствениците да се обърнат към съда. Техният адвокат - Аника Мартин, разкрива, че от Mercedes-Benz са се съгласили да върнат на клиентите си всички пари, които са похарчили за да се справят с проблема. 

Повредите в климатика не се покриват от гаранцията на автомобила. Дефектът е открит при 10 модела на Mercedes-Benz - C-Class (2008-2019), GLK (2010-2015), CLS (2012-2017), E-Class (2010-2019), GLA (2015-2019), GL (2013-2016), GLЕ (2016-2019), GLS (2017-2019), ML (2012-2015) и GLC (2016-2019).

Снимка: Mercedes-Benz

 

0 от 500
  • #14
    9 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Смятам, че трябва да си доста елементарна частица, за да си мислиш, че някой може да ти завижда за колата, която караш. Още повече, когато тя е купена на старо и някога може да е била премиум, но в момента не. А и какъв премиум е при условие още от завода ти я изкарват дефектна и в салона мирише на чорапи. Направо "завиждам" на такива. Спуквам се от завист, че в моята нова кола няма такива миризми. Те явно немските чорапи миришат много хубаво и заради това германофилите им обожават колите.
  • #13
    11 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Защо всички каращи нов внос немски "премиуми" си мислят, че някой им завижда? Толкова ли не виждат, че хората ги гледат със съжаление и никой не им завижда, а още повече пък хората, които карат нови автомобили, които не са премиум, но пък нови. И не всички нови коли са Дачия между другото, но и от тази марка да е колата е по-добре от немски "премиум" нов внос. А и какво и е на Дачия при условие, че Мерцедес ползва същите платформи и двигатели? Май някой друг го е яд и завижда! А ВАГи?
  • #12
    13 rate up comment 14 rate down comment
    +++ ( преди 4 години )
  • #11
    13 rate up comment 11 rate down comment
    до 8 ( преди 4 години )
    Аз по спирки не вися, защото имам нова кола, но не е германска. А ти узрелия потропвах от студ пред сервизчето на бай Гено, щото 20-годишния баварец пак е пил вода, а ти пари нямаш за истински сервиз. Това е тъжната истината за повечето дупенца с немски коли.
  • #10
    12 rate up comment 6 rate down comment
    до 1 ( преди 4 години )
    То дачията климатик няма ти искаш да го покриват
  • #9
    15 rate up comment 9 rate down comment
    expert ( преди 4 години )
    Имам малка фирма и търсех човек. Пред офиса ми спря просто момче, на неопределена възраст 25г. -35г., с отчайващо дърта S-класа. Минута-две я оглеждаше доволен, и после дъвчейки дъвка, с походка на закъсняла мутра влезе при мен. Изгаврих се с него, да му задам няколко въпроса, колкото да се уверя, че речника му е от 200 думи, и му казах, че за него нямам работа.
  • #8
    11 rate up comment 8 rate down comment
    +++ ( преди 4 години )
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    до 4 ( преди 4 години )
  • #6
    11 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    VW вече бяха осъдени за същото. Знаели за проблемните компресори, но замели проблема под килима повече от 10 години. Големи мизерници!
  • #5
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    очаквам да напишете и статия за самовъзпламенилисе китайски волва и отзававането на цялата продукция за подмяна впускателните колектори и горивни тръбопроводи шведско качество майна