IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще плаща 20 млн. долара глоба

Санкцията е за нарушения при обявяването на сервизни акции

Mercedes-Benz ще плаща 20 млн. долара глоба

Компанията Mercedes-Benz USA (MBUSA), която е част от концерна Daimler, подписа споразумение с Националното управление за безопасност на движението в САЩ, което я задължава да плати 20 млн. долара. 

Санкцията е наложена заради нарушения при обявяване на сервизни акции за модели на германската марка, съобщават от управлението. Ръководството на MBUSA не е реагирало адекватно на открити дефекти при продадени вече автомобили и съответно не е уведомявало навреме техните собственици за това, че превозните им средства не отговарят на изискванията за безопасност.

Размерът на задължителното плащане, което американското подразделение на Mercedes-Benz трябва да направи незабавно, е 13 млн. долара. Другите 7 млн. ще бъдат заплатени, ако компанията не изпълни редица предписания, които са и наложени от властите.

По информация на агенция Reuters, нарушенията на Mercedes-Benz са открити при разследване, което е продължило повече от година. То е засегнало 1,4 млн. случая на автомобили, които е трябвало да бъдат вкарани в сервизите на компанията, но при повече от тях са открити различни нарушения.

Снимка: Merecedes-Benz

0 от 500