IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Софтуерът на Volkswagen ID.3 се оказа сгрешен

Всички произведени електромобили ще бъдат препрограмирани

Софтуерът на Volkswagen ID.3 се оказа сгрешен

Не толкова отдавна Volkswagen стартира серийното производство на първия си електромобил от ново поколение - ID.3. Оказа се обаче, че моделът има сериозен проблем с програмното оборудване и ще се наложи то да бъде променено, съобщава изданието Electrek.

Проблемът ще засегне около 20 000 нови електромобила, които трябва да излязат на европейския пазар. Засега не е ясно точно какъв е той, но според информациите до момента "грешката е много сериозна и ще се наложи тя да бъде отстранявана на ръка при всеки автомобил поотделно".

Volkswagen ID.3

Очаква се, новият софтуер за Volkswagen ID.3 да бъде готов още тези дни, като поставянето му на автомобилите ще стартира веднага. За целта произведените електромобили ще бъдат преместени на специални площадки, където програмистите на Volkswagen ще поставят новото оборудване.

С течение на времето тази процедура ще започне да се извършва по "въздуха", тоест от разстояние. Сега обаче за нея е нужен кабел и всичко ще се прави на ръка.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    27 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха, още не са излезли тези прословути 20 000 коли и вче са счупени. Нещо типично за ВАГ да са счупени преди да излязат. Кой знае колко още простотии са направили и тепърва ще четем подобни новини. Те една нормална обикновена кола с ДВГ не могат да сковат без сериозни проблеми, а какво остава за високотехнологични електрички и хибриди. Жалка компания с още по-жалки фенове!
  • #2
    9 rate up comment 18 rate down comment
    ID.3 ( преди 4 години )
    Супер е колата - 204 коня на задно, мотор върху задната ос и съответно вътрешно пространство колкото на Пасат. Петима сядат идеалка
  • #1
    39 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    VW са царе на софтуера - ако и това го накарат да пуши отрова заради "сбъркан" софтуер ще ми сваля шапка.