IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW получи 10 000 поръчки за първия ID само за 24 часа

Компанията прибра 10 млн. евро от клиентите за електромобил, който все още не е показан

VW получи 10 000 поръчки за първия ID само за 24 часа

Компанията Volkswagen започна да приема поръчки за първи модел от новото семейство електромобили ID в сряда и само 24 часа по-късно над 10 000 души се бяха записали в листата на чакащите. Всеки от тях е платил по 1000 евро капаро, за да може да си поръча колата. Това означава, че германският производител е получил 10 млн. евро за автомобил, който ще представи официално едва наесен.

Първият модел от семейството все още носи името ID.3, като ще се предлага в три варианта на батерии. Пробегът на хечбека ще варира от 330 до 550 км според новия цикъл на измерване WLTP, който вече е задължителен за всички превозни средства в Европа.

Записалите се до момента кандидати ще получат специална серия на електромобила, която ще излезе в тираж от 30 000 бройки. Тази версия на модела ще има пробег от 420 км, а цената в Германия е 40 000 евро. За сравнение, най-евтиният вариант на ID.3 ще има пробег от 330 км и ще се предлага за 30 000 евро.

От Volkswagen съобщиха, че на някои пазари  ще се чака повече за модела, но въпреки това, до момента поръчките са от всички краища на Европа (хечбекът ще се предлага в 29 държави от континента). Производството на VW ID.3 1 започва в края на годината, а първите доставки до крайните клиенти ще бъдат осъществени през лятото на 2020 г. 

С хода си за прием на поръчки и внасяне на депозит доста по-рано от началото на производството германската компания повтаря направеното от Tesla през 2016 г. Тогава американският производител обяви, че приема поръчки за Model 3 срещу 1000 долара предплата. Само за седмица над 325 000 клиента си поръчаха електромобила, който стъпи на пазара през юли 2017 г.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до номер 8 ( преди 4 години )
    Задавал ли си си въпроса защо няма, явно не? След някоя и друга година ще рабереш.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    фв ( преди 4 години )
    за 60 000 лв. се купуват 2 бензинови коли за 30 години каране , при среден годишен доход до около 25 000 , тук няма да са много популярни май
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сам ли почна да си говориш бе ВАГи? Второто ти аз брат ти ли е? Ходи спешно на преглед! Положението не е никак добре да знаеш!
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Брат, не си трови нервите с тоа жълтур. Не разбра ли, че жена му си е имала вземане даване с някой пичага с ФВ и тоа от тогава не го свърта на едно място.
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Линка, който си дал е за 3 обяви, които са от представителствата на марката. Просто реклама. Няма нито едно частно лице, което да продава по простата причина, че до продажби не се е стигало. Това щеше да е убиецът на Приус. Помниш ли или и това си забравил? Обади се на обявите, които са в линка да видиш какво ще ти кажат! Искат да те привлекат да отидеш и да си харесаш нещо друго и да те омаят, но не и да ти продадат това в обявата. ВАГенски номера...
  • #10
    10 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредната партенка, която внушава: юруш народе, че не останаха. Същото, ако помните беше и с онази триколка хибрид, дето и даваха 0,7/100. Помните ли, че тогава обявиха няколко десетки хил. поръчки, че имало. В един момент обаче всичко утихна. Обявиха само, че колата няма да се продава и забраняват побликуването на официалният реален разход на гориво. Пак си покриха измамата. Ще видим сега каква врътка са подготвили. Много ще е интересно да се разбере какво са подготвили измамниците от ВАГ!
  • #9
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    10 милиона евро за един ден - добра надница..
  • #8
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    по-добри шансове има от модел 3 - поне по-малко ще се чака вероятно. Интересно да видим дали ще тръгне.
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз бих си поръчал електрическа Тойота. ... Опа, извинете, то нямаше още. Ама скица ли дори няма ? Ех, тъкмо бях се навил.
  • #6
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Дилърите на ФВ са си поръчали коли, че да разнообразят малко шоурум-а. Че то в последно време само дизел, дизел, дизел ... и бензинките спряха че не покриват нормите. Друго си е дизел, дизел, дизел, електричка, дизел, дизел ... хахахахах.