IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada 4x4 получи фейслифт

АвтоВАЗ се погрижи анахроничният всъдеход да бъде актуален и през 2020 г.

Lada 4x4 получи фейслифт

Германия има Mercedes G-Class, Англия – Land Rover Discovery, Япония – Toyota LandCruiser, а Русия – Lada Niva. Днес моделът носи обозначението Lada 4х4, но в основата си използва техника от 1977 г. За да поддържа интереса към модела, Автоваз направи промени в него за 2020 г.

Списъкът с тези промени е изненадващо обширен. В него попада изцяло нова централна конзола с три кръгли отвори за въздух и нови дюзи за вентилация. Сега арматурното табло изглежда много по-модерно.

В изцяло новия кокпит има циферблати с бяла подсветка и разширени функции на бордовия компютър, който наподобява на този в Dacia. Централният тунел е подобрен с нови поставки за чаши и ниша за предмети.

Lada Niva

Това, което ще зарадва най-много феновете на Niva, са новите предни седалки с подобрена странична опора и променен пълнеж, както и с по-добър механизъм на сгъване. Задната седалка е оборудвана с два подлакътника. Променена е и светлината в тавана.

Особено внимание е обърнато на подобряване на комфорта с по отношение на вибрациите и акустиката. Работата не е ограничена само до уплътняване и изолация, а е засегнала окачването на мотора. Самият двигател остава непроменен с 1,7 литра и 83 к.с.

Докато всички версии ще получат новия интериор, новите фарове за мъгла в предната броня са запазени само за версията 4x4 Urban. Новата Niva ще получи и две въздушни възглавници – една във волана и още една като странична от лявата страна. Според слуховете това може и да не се случи докато Автоваз не реши проблеми с доставчици.

Още не е ясно кога ще се появи новата Lada 4х4. Вероятно това ще бъде началото на следващата година. Цените ще бъдат обявени по-късно. Сегашния модел струва 523 900 рубли или 7500 евро.

Снимки: Автоваз

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Ай стига ве ( преди 4 години )
    Гледах гледах и не можах да видя разлика от първия излязал модел на това недоразумение на техническата мисъл,ако някой е видял нещо моля споделете.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ЧулНедочул ( преди 4 години )
    Можеха да зарадват много повече потребителите си с една единствена промяна: нова скоростна кутия, която да не вие на умряло и да издържа малко повече.
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    asd ( преди 4 години )
    в купето шума е толкова силен че ще я продават с комплект мегафони за комуникация с пасажерите......
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    кога ще добавят и тъч скрийн
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ladajia ( преди 4 години )
    в мюнхен няма таксита лада нито дачия нито други такива *** гледай си работата *** смахнат
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сега си обясних , защо не се продава в ЕС, където от преди 15-години са задължителни поне 2 въздушни възглавници, ABS и други подобни. Иначе дори и в БГ като излезеш от големите градове, за предпочитане е в 4х4
  • #9
    8 rate up comment 9 rate down comment
    моше ( преди 4 години )
    Фенове на Нива ...???Уникална бракма,без аналог в мире!!!
  • #8
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    За 7500 евро нова кола с която можете да карата дори по "улиците" на квартал Манастирски ливади. Не разбирам за какво се оплаквате. Кой би тръгнал да си троши Г-класата за над 200,000 лева? С ладата си караш и те боли фара. Ако се развали можеш даже да я зарежеш на пътя и да си купиш нова. Сигурно ще ти излезе по-евтино от 2 инспекции и един комплект джанти на G-класата.
  • #7
    10 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ако зимата на 41 беше закъсняла с няколко седмици сега нямаше да гледаме такива недоразумения на руския технически гений творил от сутринта на няколко стакана спирт
  • #6
    28 rate up comment 6 rate down comment
    Жълтеницата ( преди 4 години )
    Колата може да е смотана, първобитна и смешна но определено си отива с шофьора когато е облечен с ватенка.