IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada 4x4 получи фейслифт

АвтоВАЗ се погрижи анахроничният всъдеход да бъде актуален и през 2020 г.

Lada 4x4 получи фейслифт

Германия има Mercedes G-Class, Англия – Land Rover Discovery, Япония – Toyota LandCruiser, а Русия – Lada Niva. Днес моделът носи обозначението Lada 4х4, но в основата си използва техника от 1977 г. За да поддържа интереса към модела, Автоваз направи промени в него за 2020 г.

Списъкът с тези промени е изненадващо обширен. В него попада изцяло нова централна конзола с три кръгли отвори за въздух и нови дюзи за вентилация. Сега арматурното табло изглежда много по-модерно.

В изцяло новия кокпит има циферблати с бяла подсветка и разширени функции на бордовия компютър, който наподобява на този в Dacia. Централният тунел е подобрен с нови поставки за чаши и ниша за предмети.

Lada Niva

Това, което ще зарадва най-много феновете на Niva, са новите предни седалки с подобрена странична опора и променен пълнеж, както и с по-добър механизъм на сгъване. Задната седалка е оборудвана с два подлакътника. Променена е и светлината в тавана.

Особено внимание е обърнато на подобряване на комфорта с по отношение на вибрациите и акустиката. Работата не е ограничена само до уплътняване и изолация, а е засегнала окачването на мотора. Самият двигател остава непроменен с 1,7 литра и 83 к.с.

Докато всички версии ще получат новия интериор, новите фарове за мъгла в предната броня са запазени само за версията 4x4 Urban. Новата Niva ще получи и две въздушни възглавници – една във волана и още една като странична от лявата страна. Според слуховете това може и да не се случи докато Автоваз не реши проблеми с доставчици.

Още не е ясно кога ще се появи новата Lada 4х4. Вероятно това ще бъде началото на следващата година. Цените ще бъдат обявени по-късно. Сегашния модел струва 523 900 рубли или 7500 евро.

Снимки: Автоваз

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500
  • #5
    19 rate up comment 16 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Вие се смеете, но като закъсате с 3 тонната модерна джипка в сибирската пустош ви е спукана работата. Нито можете да го поправите с подръчни матереални, нито да го избутате/издърпате.На Нива-та това и е чара, можеш да си я поправиш сам с чук, тел и клещи. В средата на нищото и при минус 40... това е незаменима "екстра".
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Смех в залата! Поздрав за русофилите, както я виждате тази Нива, такава е разликата на Матушка Россия със западна Европа и цивилизацията изобщо.
  • #3
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Брадвар ( преди 4 години )
    Дърво си беше, дърво си остава.
  • #2
    16 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Перфектна още от началото!
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    втори фейс лифт от 1977 насам... перфектното не се пипа, нали така беше... :D