IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia обнови електрическото Niro

Компанията увеличава производството на модела

Kia обнови електрическото Niro

Корейската компанията Kia обяви редица обновления за електрическия си кросоувър e-Niro, моделна година 2020. До това се стигна, след като се оказа, че интересът към автомобила е по-висок от очакваното и в Kia са принудени да увеличат производството му.

Само във Великобритания към момента на опашка чакат 3000 клиента, които са си поръчали новата версия с пробег от 450 км с едно зареждане на батериите. Тя получава също нова светодиодна оптика, преработен дизайн  с 10,25-инчов дисплей на мултимедията и нова система за телематика.

Kia e-Niro

От Kia разкриват, че увеличението на цената спрямо предишната версия на модела е около 1000 долара. От компанията също така обещават, че до 6 месеца ще бъде компенсирано забавянето на доставките на електрическия кросоувър.

Под капака на е-Niro е поставен електромотор с мощност 200 к.с. и 395 Нм въртящ момент. Той се захранва от акумулаторна батерия с капацитет 64 кВт/ч за базовия вариант, като тя е комбинира с безстепенна вариаторна трансмисия. Максималната скорост е 168 км/ч, като задвижването е само към предните колела.

Kia e-Niro

Плановете на корейския производител предвиждат през април 2020 г. да бъде представена и изцяло електрическа версия KIA Soul EV. 

Снимки: Kia

0 от 500