IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia обмисля електрически Picanto

Първо обаче, търси начини да намали производствените разходи

Kia обмисля електрически Picanto

Корейският автомобилен производител Kia обмисля създаването на електрическа версия на градския автомобил Picanto, ако компанията намери начини да намали разходите, за да направи модела достъпен. Picanto на ток ще бъде "голямо изпитание", казва Емилио Ерера, ръководител на Kia Motor Europe, пред западните медии. "Но рано или късно ще трябва да го направим", добавя той.

В момента автомобилните производители преосмислят стратегията за използване на компактните автомобили в Европа в отговор на новите екологични стандарти. Това ги принуди да добавят скъпи нови технологии в автомобили, които вече генерират ниски печалби.

Американският Ford ще спре да продава Ka+ в региона, а Opel се отказва от Karl и Adam. Очаква се Volkswagen Group да замени VW Up, Skoda Citigo и Seat Mii с техните традиционни ДВГ на такива, задвижвани от ток. На Seat беше възложено да разработи малки електрически превозни средства за концерна на цена под 20 000 евро. На автомобилното изложение във Франкфурт Renault заяви, че в следващите 5 години планира да пусне в Европа електрически автомобил на стойност 10 000 евро.

На фона на всичко това Ерера казва, че Kia проучва възможността за електрически Picanto. "Все още нищо не е потвърдено, но наистина обсъждаме този въпрос", споделя той. По думите му, цената на сегашния Picanto с бензинов двигател в Германия започва от 10 290 евро, но с отстъпките пада до 10 000. Топ модификацията достига 17 000 евро. Според него в момента електрически Picanto би струвал около 20 000 евро. Поради това компанията се стреми да намали разходите за производството на компактния градски автомобил, така че де те достигнат 16-17 хиляди евро. За тези цели инженерите на Kia могат да се обединят с тези на Hyundai.

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Повече малки електрички трябва да се правят и да се налагат за каране в града и около него. Автономия 250-300 км е оптимална на този етап за малка градска електричка, за да можеш не само в града, а и около него да бръмчиш. До вилата, в планината, гората, на село и т.н. А за тези, които само в града ще карат да има и по-малки батерии, тъкмо цената на колата ще е по-ниска и по-бързо ще се зареждат.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Недоумявам: За тези цели инженерите на Kia могат да се обединят с тези на Hyundai. Та те са едно! 2 марки една компания. Тея нещо ни мятат по върбите! Все едно Шкода да кажат, че ще се обединят с ФВ.