IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA предложи два нови хибрида за Европа

Продажбите на XCeed Plug-in Hybrid и Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid стартират през 2020 г.

KIA предложи два нови хибрида за Европа

Компанията KIA обяви излизането на два нови модела - XCeed Plug-in Hybrid и Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid. Те са оборудвани с агрегат, който развива мощност от 141 к.с. В него влизат 1,6-литров бензинов двигател и електромотор. 

Електромоторът захранва батерия с капацитет 8,9 кВт/ч, което осигурява пробег само на ток от 60 км. Възможностите на електрическата система се повишават с помощта на технология за рекуперация на кинетичната енергия. И двата хибрида са оборудвани с 6-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, като XCeed ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 секунди, а Ceed Sportswagon - за 10,8 секунди.

KIA Ceed Sportswagon

При движение на електричество автомобилите генерират виртуален звук от двигателя, който предупреждава за тяхното приближаване. Двата модела са получи специална решетка на радиатора, която повишава аеродинамиката, а в лявото предно крило е вграден отвор за зареждане.

В списъка със стандартно оборудване влизат 16-цолови джанти (срещу доплащане се предлагат 17-цолови за комбито Ceed SW и 18-цолови за кросоувъра XCeed) и мултимедийна система с диагонал 8 инча (като опция - 10,25 инча). Отделно може да се поръча 12,3-инчов приборен панел Supervision.

KIA Ceed Sportswagon

Продажбите на хибридите стартират в началото на 2020 г., като от KIA уточняват, че те ще се предлагат единствено на пазара в Европа.

Снимки: KIA

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не си взех хибрид, а имам възможност. Това си е излишно усложняване на една проста система ДВГ да се минат едни норми. Тези които ги продават, хвалят предимставата, но като стане въпрос за недостатъците мънкат само. Не страдам от липса на пари за бензин, но и не карам много километри - ако карах избора ми щеше да е дизел.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Сигурно цената ще е малко по-евтина от Нирото. тоест нещо от сорта на стартова 60к лв каталожно.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А цени нещо да кажете или да загатнете? С тези посредствени характеристики, ако цената е солена не мислете, че ще има много желаещи за покупка. Електричките добре ги правят корейците, но с хибридите имат огромни затруднения. Не има се получават и т'ва е .Високи цени за неща, които други са ги искарали на пазара преди повече от 10 г. с по-добри характеристики...